Σε μια σοβαρότατη καταγγελία προχωρά μέσω του MEGA συγγενής ασθενούς που κατέληξε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο Γιάννης Χατζηπέτρου μετέφερε τον παππού του στο νοσοκομείο με καρδιολογικό πρόβλημα και ήρθε αντιμέτωπος με τριτοκοσμικές εικόνες τις οποίες κατέγραψε σε βίντεο.

Σοκαριστικές εικόνες εξασφάλισε το MEGA μέσα από την καρδιολογική του νοσοκομείου της Ρόδου.

Περιστέρια κόβουν βόλτες ανενόχλητα στους διαδρόμους, μπαίνουν στα δωμάτια , τρώνε από τα φαγητά των ασθενών…έξω από την εντατική οι διάδρομοι, έχουν γεμίσει με ακαθαρσίες.

«Οι καταστάσεις μέσα στο νοσοκομείο είναι τριτοκοσμικές…σαν στάβλος…κυριολεκτικά» λέει ο Γιάννης Χατζηπέτρου.

Καταγγελία σοκ

Κάμερα κινητού καταγράφει τις εικόνες σοκ. Ο Γιάννης Χατζηπέτρου, συγγενής ασθενούς που κατέληξε μέσα στο νοσοκομείο της Ρόδου από νοσοκομειακή λοίμωξη καταγγέλλει μέσω του MEGA τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.

«Άρχισα να νιώθω ότι εγώ ενοχλώ τα περιστέρια στην καρδιολογική. Πέφτουν πάνω στους γιατρούς τους νοσηλευτές τρώνε από το φαγητό των ανθρώπων.. είχα πάθει σοκ όλοι οι θάλαμοι είχαν χαρτιά σας παρακαλούμε μη ταΐζετε τα περιστέρια» περιγράφει.

«Είναι χρόνια αυτή η κατάσταση αλλά κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη. Και αυτό με τα περιστέρια είναι πρόβλημα υποχρηματοδότησης. Ήρθαμε σε επαφή με την υπηρεσία λοιμώξεων και το έχουν υπόψιν τους λέει θα βάλουν κάποια δίχτυα να καλύψουν παράθυρα και μπαλκόνια να μη μπαίνουν μέσα τα περιστέρια σε χώρους υγειονομικούς» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Μπάρος Χάρης.

Ο παππούς του μπήκε στο νοσοκομείο της Ρόδου στις 8 Απριλίου μετά από 2 ολόκληρες ώρες που περίμενε τραυματιοφορέα μεταφέρθηκε στην καρδιολογική και ύστερα από στην εντατική. Τελικά ενώ είχε ξεπεράσει το πρόβλημά του κατέληξε από Eνδονοσοκομειακή λοίμωξη 20 ημέρες μετά…στις 28 Απριλίου.

Τρώγλη

«Αρχίζω και ντρέπομαι που πήρα τον παππού μου και οι τελευταίες του στιγμές ήταν μέσα σε αυτή την τρώγλη. Έχω τύψεις. Λέω μήπως έκανα κακά που τον πήγα στο νοσοκομείο; Μήπως έπρεπε να τον αφήσω στο νησί και ότι αποφασίσει ο θεός; Είναι διλήμματα που δεν πρέπει να τα έχει ο άνθρωπος όταν πάει κάποιον για κάτι καλύτερο στο νοσοκομείο» δηλώνει ο Γιάννης Χατζηπέτρου.

Οι εικόνες φρίκης δεν τελειώνουν εδώ. Ο Γιάννης γίνεται μάρτυρας ενός περιστατικού που εγείρει ερωτήματα για τις αντιδράσεις γιατρών και νοσηλευτών.

«Στο διπλανό θάλαμο του παππού μου πέθανε ένας άνθρωπος μέσα στα χέρια τους πήγε μια νοσοκόμα να τον δει και φώναζε σε πανικό σε μια νοσοκόμα συνάδελφό της φέρε τον απινιδωτή και φέρνει έναν απινιδωτή που είχε ένα τεράστιο χαρτί πάνω που έλεγε χαλασμένος…πέθανε ο άνθρωπος και δύο ώρες τον είχαν παρατημένο μέσα στο θάλαμο με τους άλλους ασθενείς ώσπου οι ίδιοι οι ασθενείς τον έβγαλαν στο διάδρομο» συμπληρώνει ο κ. Χατζηπέτρου.

Το MEGA προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου ωστόσο δεν πήρε καμία απάντηση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Ανάμεσα στη Σκύλλα της παραβίασης των κυρώσεων και της Χάρυβδης του κοψίματος του ρωσικού αερίου
Επόμενο άρθροFed: Επιθετική αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης