Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, με επιστολή του στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ζητά την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, καταγγέλλοντας τις προκλήσεις της Άγκυρας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. «Χώρα εκτός ελέγχου» χαρακτηρίζει ο κ. Μενέντεζ την Τουρκία «που πιστεύει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε ατιμωρητί» σε δηλώσεις  του στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον.

Στην επιστολή του στον Μάϊκ Πομπέο, ο Αμερικανός γερουσιαστής, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, καταγγέλλει τις τουρκικές προκλήσεις κατά δύο βασικών εταίρων της Ουάσιγκτον στην περιοχή, όπως χαρακτηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο και ζητά την επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα για την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Αυτό ήταν και το πνεύμα των δηλώσεών του στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη:  «Οι συνεχείς παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, η απειλή ότι θα κάνουν το ίδιο στα ελληνικά νησιά, η επιθετικότητα με την οποία ενεπλάκησαν πρόσφατα με πλοίο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, όλα αυτά είναι ενδείξεις ότι πρόκειται για μία χώρα που, κατά τη γνώμη μου, είναι εκτός ελέγχου και πιστεύει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε ατιμωρητί. Δεν μπορούν, δεν πρέπει και η κυβέρνησή μας , θα πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία μας να επιβάλει κυρώσεις σε όσους πρέπει στην Τουρκία.»

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ σεροτονίνη ισορροπεί την επικοινωνία του εγκεφάλου
Επόμενο άρθροΗ αθηροσκλήρωση εξελίσσεται ταχύτατα σε υγιείς ανθρώπους ηλικίας 40-50 ετών