Γενική κατακραυγή έχει προκαλέσει το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει οπαδούς της Τσέλσι να αποκαλούν… βομβιστή τον Αιγύπτιο επιθετικό και ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις οπαδοί της Τσέλσι κυκλοφόρησαν ένα video την Πέμπτη (11/4) όπου φαίνονται μέσα σε ένα μπαρ στην Πράγα, λίγες ώρες πριν από τον πρώτο προημιτελικό της ομάδας τους με τη Σλάβια για το Europa League, να τραγουδάνε ένα σύνθημα που τον συνδέει με την τρομοκρατία, προφανώς λόγω της μουσουλμανικής καταγωγής του.

 

Όταν λίγο αργότερα οι εν λόγω οπαδοί βρέθηκαν έξω από το γήπεδο της Σλάβια για να μπουν στο Sinobo Stadium (όπου η Τσέλσι τελικά νίκησε 0-1 τη Σλάβια και έχει το προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League), οι άνδρες σεκιούριτι των “μπλε” τους απαγόρευσαν την είσοδο, καθώς αναγνώρισαν ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που κατά τη διάρκεια της ημέρας προχώρησαν στα ισλαμοφοβικά συνθήματα.

 

Η Τσέλσι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το συμβάν και χαρακτήρισε ντροπιαστική την ενέργεια των οπαδών της, για τους οποίους προανήγγειλε παραδειγματική τιμωρία. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Λίβερπουλ, η οποία ζήτησε από τις Αρχές να ενεργήσουν άμεσα και να τιμωρήσουν αυτούς που διέπραξαν το “έγκλημα μίσους”.

 

«Είναι αηδιαστικό, ένα ακομα παράδειγμα από κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Λίβερπουλ Γιούργκεν Κλοπ, λίγο πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Anfield την Κυριακή “Δεν πρέπει να το δούμε ως ένα γεγονός που αφορά την Chelsea ή την Λίβερπουλ. Είναι άλλο ένα σημάδι ότι κάτι πάει στραβά εκεί έξω αυτή τη στιγμή που μιλάμε”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο Σαλάχ ανήκε στην Τσέλσι από το 2014 μέχρι το 2016, διάστημα στο οποίο είχε δοθεί δανεικός σε Φιορεντίνα και Ρόμα.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓια εμάς δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής στην υπόθεση Novartis
Επόμενο άρθροEυχαριστούμε Mercedes και Volkswagen για τα 2 δισ. επενδύσεις