Να δοθεί άσυλο στον ασυνόδευτο ανήλικο πρόσφυγα Cisse Vafing από τη Γουινέα, μετά την κοινοποίηση της απόρριψης του αιτήματός του για χορήγηση ασύλου, ζητά η ΕΛΜΕ Σάμου.

«Άσυλο στον Σισσέ και σε όλα τα παιδιά που ο πόλεμος, η φτώχεια, η καταπίεση τα κάνει πρόσφυγες», ζητά μέσω της ανακοίνωσής της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης του νησιού, η οποία και καλεί την Πέμπτη 23/6/2022 στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα, μετά την κοινοποίηση της απόρριψης του αιτήματος του ασυνόδευτου ανήλικου Cisse Vafing για χορήγηση ασύλου.

«Ο Cisse Vafing, γνωστός στην τοπική κοινωνία ως «Σισσέ», πολίτης Γουϊνέας, κάτοικος Βαθέος Σάμου, ήρθε στην Ελλάδα στις 30/10/2019 ως ασυνόδευτος ανήλικος. Τον Ιανουάριο του 2020 και για όσο διάστημα διέμενε στη Safe Area του ΚΥΤ Σάμου ξεκίνησε μαθήματα ελληνικών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων-δομές άτυπης εκπαίδευσης- που απευθύνονται σε ασυνόδευτους ανηλίκους. Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησε να φοιτά στην Α΄ τάξη του «Πυθαγόρειου» Γενικού Λυκείου Σάμου και φέτος στη Β΄ τάξη σημειώνοντας τεράστια πρόοδο. Ασχολείται με τον αθλητισμό συμμετέχοντας στην τοπική ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Σάμου, δραστηριότητα για την οποία έχει βραβευτεί από κοινού με τους συναθλητές του. Συμμετέχει ενεργά και δημιουργικά στην κοινωνική ζωή, συμμαθητές, εκπαιδευτικοί και φίλοι τον στηρίζουν και τον αγαπούν.

Είχε απορριφθεί το αίτημα

Στις 04/03/2021 εκδόθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Σάμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα του για άσυλο-διεθνή προστασία. Άσκησε προσφυγή κατά της απόφασης, η οποία απορρίφθηκε και η απόρριψη του κοινοποιήθηκε πριν δύο μέρες.

Ο Σισσέ, όπως ο Σαϊντού πριν λίγο καιρό και όπως εκατοντάδες άλλα παιδιά πρόσφυγες φοιτούν στο ελληνικό σχολείο, θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και πρέπει να έχουν αυτό το δικαίωμα. Έχουν δικαίωμα, όπως κάθε παιδί, να μορφωθούν και να χτίσουν τη ζωή τους εκεί που επιθυμούν».

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Σισσέ και όλων αυτών που παλεύουν για τις ζωές τους. Ενώνουμε τις φωνές μας την Πέμπτη 23/6/2022 στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πυθαγόρα για να διεκδικήσουμε:

Άσυλο στον Σισσέ και σε όλα τα παιδιά που ο πόλεμος, η φτώχεια, η καταπίεση τα κάνει πρόσφυγες. Να μη χάσουν για δεύτερη φορά το “σπίτι” τους», καταλήγει η ΕΛΜΕ Σάμου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔείτε live την ενημέρωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών
Επόμενο άρθροΒαμβάκι: Ισορροπία ανάμεσα στην βλαστική ανάπτυξη και την καρποφορία