Με έναν μήνα… καθυστέρηση, συγκριτικά με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, αρχίζει απόψε η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς 32 ομάδες, χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων, μπαίνουν στην «μάχη» του Champions League.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον 3ο όμιλο, όπου ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στη διοργάνωση, φιλοξενόντας την Τετάρτη τη Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του… ποδοσφαιρικού πλανήτη, διεξάγεται υπό την… σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού, που ήταν και η αιτία για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και κατ΄ επέκταση την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς.

Αυτό, πάντως, δεν θα επηρεάσει χρονικά την φάση των ομίλων, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως συμβαίνει κάθε χρονιά.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις, με κορυφαία αυτήν την Παρί Σεν Ζερμέν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πρεμιέρα θα κάνουν αλλά δύο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο λόγος για τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα, που βρίσκονται μάλιστα και στον ίδιο όμιλο, με τους Καταλανούς να υποδέχονται τη Φερεντσβάρος και τη «βέκια σινιόρα» να φιλοξενείται από την Ντιναμό Κιέβου.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το παιχνίδι ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Σεβίλλη, καθώς και η αναμέτρηση ανάμεσα στη Λάτσιο και την Ντόρτμουντ.

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA έχει καταρτίσει ένα λεπτομερές υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο κατ’ αρχήν, επιτρέπει στις ομάδες να παίζουν ακόμα και στην περίπτωση που ορισμένα μέλη, βρεθούν «θετικά» στον κορωνοϊό. Σύμφωνα μ΄ αυτό, εφ΄ όσον μια ομάδα έχει τουλάχιστον 13 διαθέσιμους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου ενός τερματοφύλακα, οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν.

Παράλληλα, οι σύλλογοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν δηλωθεί αρχικά για την διοργάνωση.

Σύμφωνα με τους κανόνες της UEFA, οι ομάδες ενδέχεται να χρειαστεί να χάσουν αγώνες στο Champions League, ιδίως εάν δεν ενημερώσουν και ενημερωθούν για τους περιορισμούς που επιβάλλονται από τις τοπικές αρχές, είτε ως γηπεδούχοι, είτε ως φιλοξενούμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό, η UEFA μπορεί να επαναπρογραμματίσει αγώνες σε ορισμένες περιπτώσεις και έχει ορίσει προθεσμία μέχρι τις 28 Ιανουαρίου για την διεξαγωγή τους, δίνοντας στους συλλόγους μια πιθανή παράταση επτά εβδομάδων για να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:

Τρίτη 20 Οκτωβρίου

5ος Όμιλος

22:00 Τσέλσι-Σεβίλλη COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Ρεν-Κράσνονταρ COSMOTE SPORT 9 HD

6ος Όμιλος

19:55 Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Μπριζ COSMOTE SPORT 6 HD

22:00 Λάτσιο-Ντόρτμουντ COSMOTE SPORT 7 HD

7ος Όμιλος

19:55 Ντιναμό Κιέβου-Γιουβέντους COSMOTE SPORT 5 HD

22:00 Μπαρτσελόνα-Φερεντσβάρος COSMOTE SPORT 4 HD

8ος Όμιλος

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ COSMOTE SPORT 2 HD

22:00 Λειψία-Μπασακσεχίρ COSMOTE SPORT 8 HD

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο
Επόμενο άρθροΟΑΕΔ: Πώς θα δοθούν δωρεάν σπίτια από τον πρώην ΟΕΚ σε ευάλωτα νοικοκυριά