Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε ο πρωθυπουργός από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη. Έδωσε σήμα ετοιμότητας για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για την προώθηση πρόσθετων παρεμβάσεων στήριξης του κόσμου της εργασίας.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκε σειρά νομοσχεδίων για την αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας, το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και το νομοσχέδιο για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολική επανεκκίνηση του τουρισμού από την Τετάρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι παρά τις αναμφισβήτητα μεγάλες δυσκολίες, εξακολουθούν και υπάρχουν «ειδικά στο μέτωπο της οικονομίας, στην Ελλάδα φυσά ένας αέρας εθνικής αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας».

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης των θεσμών», στην οποία – όπως είπε – «η θεσμική κανονικότητα είναι η ισχυρότερη απάντηση».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου λέγοντας στους υπουργούς ότι «μας περιμένει σκληρή δουλειά», ενώ επισήμανε ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με πολύ μεγάλες προκλήσεις.

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού, ο πρωθυπουργός  απένειμε εύσημα σε όσους συνεργάστηκαν για να υπάρξει το οργανωμένο σχέδιο υποδοχής επισκεπτών, χωρίς καμία έκπτωση στο ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας. Σημείωσε πάντως ότι θα είναι μία πάρα πολύ δύσκολη τουριστική περίοδος, λέγοντας χαρακτηριστικά «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν δυναμική τη διαδικασία ανοίγματος του τουρισμού, επισημαίνοντας τη διαρκή αξιολόγηση των δεδομένων.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜου είχαν πει είσαι καλός, αλλά θα πάρουμε τον τάδε από το Survivor που τον ξέρει ο κόσμος
Επόμενο άρθροΝέα πληρωμή 8,6 εκατ. ευρώ σε 6.376 δικαιούχους