Κατατέθηκαν οι προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές να αναλάβουν τη διαχείριση του Iddaa, του παιχνιδιού αθλητικού στοιχήματος στην Τουρκία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που επαναπροκήρυξε ο αρμόδιος τουρκικός οργανισμός SporToto, έπειτα από την ακύρωση της προηγούμενης διαγωνιστικής διαδικασίας.

 

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, προσφορά κατέθεσε η Inteltek (η Intralot ελέγχει το 45% και η Turkcell το 55%), η οποία την τελευταία 15ετία είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και παροχή τεχνικής υποστήριξης για το Iddaa. Κατατέθηκαν επίσης άλλες τρεις προσφορές, των Playtech, της κοινοπραξίας Demiroren Group – Scientific Games και του Baltec Fund.

 

Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη αξιολογήθηκε το πρώτο σκέλος των προσφορών. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα στην επόμενη φάση έχουν περάσει οι προσφορές της Inteltek και των Demiroren Group – Scientific Games. Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, ο οριστικός ανάδοχος θα ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

 

Ο ανάδοχος θα υπογράψει νέα 10ετή σύμβαση για τη διαχείριση του Iddaa ενώ δεσμεύεται για τη δημιουργία 6.000 σημείων πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Η τουρκική κυβέρνηση, όπως σημειώθηκε, έχει εκτιμήσει σημαντική άνοδο των εσόδων του Iddaa, βασιζόμενη σε σημαντικές βελτιώσεις του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού του pay out, από το 50%, στο 70% (+40%), ενώ δίνεται στον ανάδοχο και η δυνατότητα για live στοιχηματισμό.

 

Με βάση την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ταχεία ανάπτυξη του αθλητικού στοιχηματισμού στη χώρα, ζητείται από τους ενδιαφερόμενους να εγγυηθούν συγκεκριμένο ποσοστό εσόδων προς το κράτος για το διάστημα παραχώρησης της άδειας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροEκδηλώσαμε ενδιαφέρον για το Porto Carras
Επόμενο άρθροAλήθειες και μύθοι για τις AMK των τραπεζών