Η πρώτη συνεδρίαση των έξι μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί στο 11μελές Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί.

Το κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι η ανάδειξη των πέντε από τους 18 υποψήφιους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αποτελέσουν τα εξωτερικά μέλη του συμβουλίου.
Ως γνωστόν το Συμβούλιο Διοίκησης στην τελική του μορφή θα έχει έντεκα μέλη, εκ των οποίων τα έξι είναι οι πανεπιστημιακοί του τοπικού ακαδημαϊκού ιδρύματος που μάλιστα όλοι κατέχουν τη βαθμίδα του καθηγητή και τα άλλα πέντε είναι τα εξωτερικά μέλη. Στη συνέχεια τα έντεκα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης θα εκλέξουν τον πρύτανη ο οποίος θα πρέπει να είναι ένας από τους έξι αιρετούς πανεπιστημιακούς.

Σημειώνεται πως στις εκλογές που διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πριν δεκαπέντε μέρες τα έξι αιρετά μέλη του συμβουλίου Διοίκησης είναι τα εξής:
-Ανδρέου Γεωργία, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
-Δαναλάτος Νικόλαος, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.
-Θεοδωράκης Ιωάννης, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας.
-Μπάγκος Παντελεήμονας, καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών.
– Μπιλλίνης Χαράλαμπος, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.
-Μυστακίδης Ευριπίδης, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής.
Ο κ. Μπιλλίνης έλαβε τις περισσότερες ψήφους και αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για πρύτανης.
Όσον αφορά στη σημερινή συνεδρίαση τα εσωτερικά μέλη αναμένεται να επιλέξουν με μυστική ψηφοφορία και πλειοψηφία πέντε έκτων (5/6) τα φυσικά πρόσωπα που κρίνονται ως καταλληλότερα για την πλήρωση των θέσεων των εξωτερικών μελών
Αν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για το σύνολο των θέσεων των εξωτερικών μελών, η διαδικασία επαναλαμβάνεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα για τον αριθμό των θέσεων για τον οποίο δεν επετεύχθη η ως άνω απαιτούμενη πλειοψηφία, οπότε και απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των εσωτερικών μελών.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης των εξωτερικών μελών εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του πρύτανη, με την οποία συγκροτείται το Συμβούλιο Διοίκησης. Στη συνέχεια θα υπάρξει και άλλη συνεδρίαση για την ανάδειξη του πρύτανη.

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΤο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Το Οδοιπορικό των Μαρμάρων» στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»