Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ, με την ένταξή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Παράλληλα προβλέπει κρατική ενίσχυση με τα αναγκαία ποσά για τις λειτουργικές δαπάνες της επιχείρησης κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η σχετική τροπολογία προβλέπει τη θέση της εταιρείας σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης με στενές προθεσμίες, ώστε σύντομα να διενεργηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταβίβαση του ενεργητικού και την υποχρεωτική έναρξη πτωχευτικών διαδικασιών εάν ο διαγωνισμός (ή διαγωνισμοί) δεν ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα με πώληση σημαντικού μέρους του ενεργητικού της εταιρείας.
Κεντρικός στόχος της ρύθμισης είναι να συνεχιστεί η παραγωγή νικελίου και εξόρυξη σιδηρομεταλλεύματος, «μια δραστηριότητα σημαντική για την τοπική και εθνική οικονομία, όχι όμως μέσω της σημερινής ΛΑΡΚΟ και του άκρως αποτυχημένου μοντέλου της που συσσωρεύει βαριές ζημίες και θεόρατα χρέη επί σειρά ετών, επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρυμνα, ενώ και για σήμερα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

EUROKINISSI

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜόλις 1 στους 2 δυνητικά δικαιούχους έχει μπει στην πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΤουλάχιστον δύο σενάρια για πρωτογενή πλεονάσματα και φοροελαφρύνσεις στο νέο Μεσοπρόθεσμο