Σε τεταμένη ατμόσφαιρα εν μέσω αντιδράσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις και υπό την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για την αποφυγή επεισοδίων αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Από νωρίς, έξω από το ξενοδοχείο που βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν διαμαρτυρία κάνοντας λόγο για «συνέδριο-παρωδία», καταγγέλλοντας «τη συμμετοχή 53 «νόθων» αντιπροσώπων κι εργοδοτών, τους οποίους η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «βαφτίζει» εργαζόμενους» και ζητούν να γίνει το συνέδριο σύμφωνα με το καταστατικό της ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της κάνει λόγο για ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, και πως δεν θα επιτρέψει τον ακρωτηριασμό και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το Συνέδριο γίνεται με σκοπό την εκλογή νέων Οργάνων Διοίκησης σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε προσωρινή διοίκηση στη ΓΣΕΕ, και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιάννη Παναγόπουλο, «αμέσως μετά θα διοργανωθεί συνέδριο θέσεων, όπου εκεί μπορεί να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με θέσεις και αντιπαραθέσεις».

Το συνέδριο επιχειρείται για τρίτη φορά αφού μετά από επεισόδια αναβλήθηκε πέρσι στην Καλαμάτα, τον Μάρτιο, και στη Ρόδο, τον Απρίλιο, όπου σημειώθηκαν και τραυματισμοί.

Η περιοχή περιμετρικά του ξενοδοχείου έχει αποκλειστεί από το βράδυ, ενώ και εντός του κτηρίου υπάρχει αστυνομία. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο στους συνέδρους, σε όσους είναι εγγεγραμμένοι σε σχετική λίστα.

Σε δήλωσή του ο αντιπρόσωπος με τη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) στο Συνέδριο και βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης διερωτήθηκε πώς μπορεί να γίνει δημοκρατικό συνέδριο όταν απαγορεύεται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους να μπουν και κάλεσε τον κ. Χρυσοχοΐδη να πάρει θέση για το εάν υπάρχει οδηγία προς την αστυνομία να εμποδίζει την είσοδο σε αντιπροσώπους βάσει της πολιτικής τους ταυτότητας, επειδή δεν πρόσκεινται σε ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ.

Τον αποκλεισμό των 22 εκλεγμένων συνταξιούχων από το «συνέδριο» της ΓΣΕΕ κατήγγειλε ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ.

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαραμένει και τη νέα σεζόν στην Ντόρτμουντ ο Σάντσο
Επόμενο άρθροΟι ωμές ντομάτες δεν προσφέρουν όλα τους τα αντιοξειδωτικά