Αισιόδοξα στοιχεία για το μέλλον της πανδημίας στην Ελλάδα περιείχαν οι δηλώσεις του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος αφού τόνισε ότι «αφήσαμε πίσω τις προβλέψεις για 50.000 κρούσματα», υπογράμμισε ότι «σε δύο εβδομάδες από τώρα μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τις 3.000 κρούσματα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι «είμαστε σε φάση ύφεσης», σημειώνοντας ότι «μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση που ήρθε 8 με 10 ημέρες νωρίτερα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών οδήγησε αυτό το κύμα και πέρασε πολύ συχνά ασυμπτωματικά τη νόσο. «Τα κρούσματα ενδεχομένως να ήταν διπλάσια» είπε.

«Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει μεγάλη δυνατότητα διασποράς, πρέπει να διατηρηθεί η έλλειψη επαφών» πρόσθεσε, σχολιάζοντας ότι την περίοδο των εορτών, λόγω του φόβου «τελικά όλοι μαζεύτηκαν».

Περίπου 22.000 κρούσματα σήμερα

Κληθείς να προβλέψει πόσα κρούσματα θα καταγραφούν σήμερα, είπε ότι «θα είμαστε γύρω στις 22.000 και κάτι», συμπληρώνοντας ότι στα τέλη του Ιανουαρίου, «αν διατηρήσουμε τα μέτρα, κι αν τηρήσουμε όπως τα τηρήσαμε φοβούμενοι, μπορούμε να φτάσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα».

Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε το εμβολιασμό», τονίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι η Όμικρον έχει ηπιότερα χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος νοσηλειών υπάρχει».

«Η τηλεργασία βοήθησε» σχολίασε και καταλήγοντας, είπε: «Η στρατηγική των πολλαπλών γραμμών άμυνας είναι η σωστή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗμιτελικοί-φωτιά απόψε στο League Cup Αγγλίας και το Super Cup Ισπανίας
Επόμενο άρθροΣτα λευκά το Πήλιο, παγωνιά σε όλη τη Μαγνησία – Στο 1,5 μέτρο το χιόνι στα Χάνια