Εκτεταμένους ελέγχους στη Θεσσαλία διενεργούν κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μετά τα κρούσματα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Τα κλιμάκια θα παραμείνουν 3 έως 6 μήνες και θα προχωρήσουν σε ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, αλλά και σε δομές ευπαθών ομάδων.


Ευρείες δειγματοληψίες σε δομές κλειστού τύπου, σε ευπαθείς ομάδες και στον γενικότερο πληθυσμό τους επόμενους έξι μήνες ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ., Παναγιώτης Αρκουμανέας, κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα, όπου είχε συνομιλίες με φορείς.

«Με βάση το σχεδιασμό, 21 μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. θα επιχειρήσουν σε όλη τη Θεσσαλία και τα νησιά των βόρειων Σποράδων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ανέφερε ότι «τα πρώτα συνεργεία ξεκίνησαν ήδη την αποστολή τους. Το μεσημέρι εξετάστηκαν 77 ηλικιωμένοι και το προσωπικό του δημοτικού γηροκομείου», ενώ συνεχίστηκαν οι έλεγχοι και στην κοινότητα των Ρομά.

Δώδεκα κινητές μονάδες του Ε.Ο.Δ.Υ. επιχειρούν ήδη στη Λάρισα. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν και την Πέμπτη από τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη και επικεντρώθηκαν σε άτομα τα οποία έφυγαν την Τετάρτη από τα σπίτια τους για να αποφύγουν τους ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων ελήφθησαν 650 δείγματα από την περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αγοραστός, όσοι κάτοικοι της Ν. Σμύρνης είναι πλανόδιοι πωλητές και δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού και να φέρουν πιστοποιητικό υγείας.

Για το λόγο αυτό, οι μικροπωλητές που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία να ελεγχθούν.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Μίνα Μαυρογιάννη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠροανακριτική: Συνεχίζεται η κατάθεση Ξ. Δημητρίου- Τι είπε για πολιτικά πρόσωπα
Επόμενο άρθροΈνταση στη δίκη Τοπαλούδη-Η αντίδραση των δικηγόρων-Εντολή να παραμείνει στην έδρα έλαβε η εισαγγελέας (video)