Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022, 16:06

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ, η απόδοση της ομάδας από το ξεκίνημα της σεζόν είναι εκθαμβωτική.

Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται εν μέρει και από τους αριθμούς, καθώς με βάση στατιστική μελέτη του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών και του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητήριου, η Ένωση δεσπόζει σε στατιστικές κατηγορίες που δείχνουν κυριαρχικό και επιθετικό ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Από την αρχή της σεζόν και μέχρι τους αγώνες της 8ης Νοεμβρίου (δηλαδή δεν περιλαμβάνεται η νίκη 3-0 επί του ΟΦΗ) η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι πρώτη:

1. Στα εύστοχα σουτ (6,1 ανά παιχνίδι) πολύ μπροστά από τον δεύτερο Ιωνικό (4,6) και τους δύο «αιώνιους» Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (4,4). Μάλιστα η επίδοση αυτή φέρνει την ΑΕΚ στη θέση Νο23 του πλανήτη με το δείγμα να προέρχεται από 40 πρωταθλήματα Α΄ κατηγορίας στην Ευρώπη την Ασία, την Αφρική και την Αμερική.

2. Στην κατοχή της μπάλας (60,6%), ενώ ακολουθούν ΠΑΟΚ (57,8), Ολυμπιακός (57,8) και Παναθηναϊκός (56,2). Οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίες είναι φυσικό να έχουν την πρωτοβουλία

3. Στις πάσες που αλλάζουν οι παίκτες της στο αντίπαλο 1/3 του γηπέδου, μέτρηση που ουσιαστικά σχετίζεται με την πίεση που ασκεί μία ομάδα. Η ΑΕΚ έχει 190,7 πάσες, έναντι 188,4 του Ολυμπιακού. Τρίτος είναι ο ΠΑΟΚ με 161,2

4. Στις πάσες που αλλάζουν οι αντίπαλοί της στο δικό της 1/3, δηλαδή στην πίεση που δέχεται. Η ΑΕΚ «επιτρέπει» μόνο 90,2 πάσες ανά αγώνα, ενώ ακολουθούν ο Ολυμπιακός (93,6) και ο Παναθηναϊκός (98,6)

Ωστόσο υπάρχει και μία κατηγορία στην οποία πρώτος είναι ο Ολυμπιακός, όχι μόνο στη Super League αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη! Είναι τα εύστοχα σουτ που έχουν πραγματοποιήσει οι αντίπαλοί του, με μόλις 1,6 ανά αγώνα κι αυτό δείχνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον είναι άτυχοι αφού σε 17 σουτ στον στόχο έχουν δεχτεί 8 γκολ. Πάντως και σε αυτήν την κατηγορία η επίδοση της ΑΕΚ είναι εντυπωσιακή με με 1,9 την φέρνει στην τέταρτη θέση του κόσμου.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεπόλια: Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης μιλά για τη σχέση του με τον παιδοβιαστή Μίχο
Επόμενο άρθροΆρτεμις Βασίλη: Μάρτυρας «δείχνει» την Αγία Μαρίνα