Πολλά προβλήματα προκάλεσε η «Θάλεια» από το πέρασμά της στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές και βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν στο Ιόνιο, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, με το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 9.900 κεραυνούς έως το απόγευμα της Τετάρτης.

Ιδιαίτερα ήταν τα προβλήματα στην Κέρκυρα. Η καταρρακτώδης βροχή που πέφτει από νωρίς το πρωί πλημμύρισε δρόμους και επιχειρήσεις, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων.

Σοβάδες έπεσαν στο Λιστόν αλλά και στη Σπηλιά, ενώ δέντρο έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» 70,8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε 90 λεπτά περίπου.

«Χειμωνιάτικο» ήταν το σκηνικό στην Κοζάνη, καθώς σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή, σαρώνοντας τον δρόμο Κοζάνη-Σερβίων κοντά στον Βαθύλακκο.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία συνιστά στους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τόσο των ίδιων, όσο και των περιουσιών τους.

Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ ενόψει της κακοκαιρίας «Θάλεια», θα επηρεαστούν την Πέμπτη 6-8-2020 οι εξής περιοχές: ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, με πληροφορίες από το meteo.gr

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤεχνητή νοημοσύνη και ιατρική απεικόνιση για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19
Επόμενο άρθροΣυγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων της Βηρυτού (video)