Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα πράγματα στο Πήλιο τα τελευταία χρόνια. Οι θεομηνίες επισκέπτονται σχεδόν κάθε χρόνο τα χωριά του Πηλίου και η χθεσινή χαλαζόπτωση κατέστρεψε σχεδόν κάθε παραγωγή και φέτος. Πέρσι και τα τελευταία τρία χρόνια οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην οδοποιία και τις υποδομές, έγιναν  ζημιές που δεν έχουν ακόμη και σήμερα επιδιορθωθεί. Οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τα χωριά και ιδιαίτερα οι νέες γυναίκες που δεν αντέχουν τις δυσκολίες της αγροτικής εργασίας που ιδιαίτερα στο Πήλιο γίνεται με τα χέρια και χωρίς μηχανήματα λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους.

Χωριά που κάποτε άνθιζαν σήμερα έχουν αρχίσει να σβήνουν πληθυσμιακά.

Ο Άγιος Λαυρέντιος είναι το χαρακτηριστικό Πηλιορείτικο χωριό που κάποτε είχε Δημοτικό Σχολείο και σήμερα τα μερικά παιδιά του χωριού πηγαίνουν πλέον στο Σχολείο της Αγριάς.

Στο χωριό μετράνε  38 γεροντοπαλίκαρα άνω των 40 ετών που έχουν χάσει κάθε ελπίδα να παντρευτούν και να κάνουν δική τους οικογένεια που θα διέμενε στο χωριό και θα το ζωντανευε. Οι γυναίκες του χωριού το εγκαταλείπουν λόγω των δυσκολιών και οι άνδρες πλέον μένουν με τους γονείς τους, μη μπορώντας κάνουν δικό τους σπιτικό αφού δεν υπάρχουν γυναίκες να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.

Ο πληθυσμιακός μαρασμός στα χωριά του Πηλίου είναι  πραγματικότητα και ίσως μη αναστρέψιμος.

Προηγούμενο άρθροΠοιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως την Πέμπτη για το επίδομα των 534 ευρώ
Επόμενο άρθροΑυτοκριτική Μεϊκόπουλου: «Ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει άδεια στην ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια»