«Εφιαλτικό» χαρακτηρίζει το «σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στην «Greek News» και προσθέτει ότι «οι πολίτες δεν θα του κάνουν τη χάρη να το εφαρμόσει».

 

Στη συνέντευξή της, η οποία παραχωρήθηκε πριν από τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, η κ. Σβίγκου ασκεί δριμεία κριτική στο πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το οποίο λέει ότι προβλέπει κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων, την επιστροφή στον μνημονιακό κανόνα μία πρόσληψη στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις συντάξεων και ασφαλιστικό «τύπου Πινοσέτ».

 

«Ο κ. Μητσοτάκης, από τη μία ορκίζεται στον νεοφιλελευθερισμό, κι από την άλλη, χαϊδεύει τα αυτιά και υποδαυλίζει την Ακροδεξιά, όπως φάνηκε και από τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Έχει εκχωρήσει το μέλλον της ΕΕ στον εκλεκτό του για την Κομισιόν κ. Βέμπερ, ο οποίος, ούτε στιγμή δεν έχει κρύψει το μένος του κατά, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά οποιασδήποτε βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας, κάτι που είδαμε μόλις προχθές με τις δηλώσεις του εναντίον των θετικών εξαγγελιών της κυβέρνησης. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος αγωνίζεται για τα συμφέροντά του, και ποιος επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην εξουσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Αναφερόμενη στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζει ότι «δεν είναι προεκλογικές παροχές, αλλά κοινωνική δικαιοσύνη» και προσθέτει: «Είναι η συνέχεια των θετικών μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση, μετά την ιστορική τομή της εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται για μόνιμα μέτρα, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, η οποία υπέστη, όλα τα χρόνια της κρίσης, πολλαπλές μειώσεις στα εισοδήματά της και, τώρα, έφτασε η στιγμή να αποζημιωθεί για τις θυσίες της. Είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για τις ανάγκες των πολλών, ότι για αυτήν, η ανάπτυξη της οικονομίας χωρίς την ταυτόχρονη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών δεν σημαίνει παρά μια ευημερία των αριθμών», σημειώνει η κ. Σβίγκου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Δημητριάδης Ανδρέας διευθύνων σύμβουλος Πειραιώς Leasing
Επόμενο άρθροΕυκαιρίες ανάπτυξης εν μέσω προκλήσεων για την αγορά ακινήτων