Δεν αποκλείουν το σενάριο οι επιστήμονες να δούμε έναν μεγαλύτερο σεισμό στην Κρήτη μετά τα 6,3 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία της ισχυρής δόνησης είναι υποβαθμισμένη, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής που μετέβη στον Ξηρόκαμπο Σητείας, τόνισε ότι η ακολουθία δεν περιλαμβάνει τους σεισμούς που θα επιθυμούσαν οι ειδικοί με μετασεισμούς μεγάλους από 5,2 έως 5,6 Ρίχτερ.

Πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η χθεσινή δόνηση ήταν ο κύριος σεισμός καθώς δεν υπάρχουν πολλά ιστορικά δεδομένα.

Τι θα γίνει στην περίπτωση μεγαλύτερου σεισμού

Όπως είπε, ότι ακόμα και στην ακραία περίπτωση που γίνει σεισμός ίδιου ή και μεγαλύτερου μεγέθους, η ενέργεια που θα παραχθεί δεν θα κατευθυνθεί προς την Κρήτη αλλά προς το λιβυκό πέλαγος.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι ο σεισμός των 6,3 Ρίχτερ δεν προήλθε από το ελληνικό τόξο που περνά νότια της Κρήτης και με κατεύθυνση ανατολή – δύση, αλλά από ρήγμα το οποίο είναι εγκάρσιο στο ελληνικό με κατεύθυνση «περίπου» βορράς – νότος.

Αυτά τα ρήγματα, εξήγησε ο κ. Λέκκας δίνουν αρκετά μεγάλους σεισμούς. Δεν μπορεί να εκτιμηθεί το ακριβές μέγεθος των σεισμών που μπορεί να προκαλέσουν καθώς βρίσκεται σε θαλάσσιο χώρο και δεν μπορούν να υπολογιστούν όλα τα χαρακτηριστικά του, που θα μπορούσαν να υπολογιστούν αν ήταν στη στεριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Επόμενο άρθροΤζανάκης – Θα έχουμε πάνω από 2.500 νέους θανάτους έως τα Χριστούγεννα – Πόσοι ακόμη πρέπει να εμβολιαστούν για την ανοσία της αγέλης