Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο Ορυκτολογίας, το οποίο περιλαμβάνει δύο κύκλους, θεωρητικών μαθημάτων και πρακτικών ασκήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι συμμετέχοντες εισάγονται στην Ορυκτοδιαγνωστική, δηλαδή στις μεθόδους αναγνώρισης των ορυκτών, καθώς και στην περιγραφή των βασικών ορυκτών της Ελλάδας. Παρουσιάζονται οι κύριες χρήσεις των ορυκτών, ενώ γίνεται ειδική εισήγηση για τους πολύτιμους λίθους. Οι θεωρητικές εισηγήσεις διαρκούν 60’ και πραγματοποιούνται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο πρακτικός κύκλος ασκήσεων θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Λαυρίου, όπου έχουν ταυτοποιηθεί 638 ορυκτά, εκ των οποίων τα 23 συναντώνται μόνο σε αυτήν την περιοχή του πλανήτη μας. Σε κάθε συμμετέχοντα αποστέλλονται σημειώσεις των μαθημάτων και οι ανάλογες παρουσιάσεις. Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι το εξής:
Τετάρτη 01 Μαρτίου Ορυκτογένεση και Ορυκτοδιαγνωστική
Τετάρτη 08 Μαρτίου Α’ Ομάδα Ορυκτών
Κυριακή 12 Μαρτίου Άσκηση Υπαίθρου
Τετάρτη 15 Μαρτίου Β’ Ομάδα Ορυκτών
Κυριακή 19 Μαρτίου Άσκηση Υπαίθρου
Τετάρτη 22 Μαρτίου Μέταλλα – Πολύτιμοι Λίθοι

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, στις 20:30. Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 120€ (φοιτητές και άνεργοι 100€). Περιλαμβάνει τις θεωρητικές εισηγήσεις και τις ασκήσεις υπαίθρου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο mail του Μουσείου [email protected] μέχρι την Τρίτη 28-02-2023. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 6945313309. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματικές ομάδες που σχετίζονται με ορυκτά, όπως συντηρητές, αρχαιολόγοι, κοσμηματοπώλες, καθώς και σε όσους τρέφουν γενικά ενδιαφέρον για την εκμάθηση των βασικών στοιχείων της Ορυκτολογίας. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 300 συλλήψεις στη Θεσσαλία τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθροΣεισμός στην Τουρκία: «Σε αυτές τις ώρες αποφασίζουμε για ζωή και θάνατο» – Πώς δρα η ΕΜΑΚ