Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων. Στα Καλάβρυτα και το Σκεπαστό Αχαΐας, όπως και τη Σαμοθράκη κλειστά είναι και σήμερα τα σχολεία καθώς οι περισσότεροι μαθητές έχουν αρρωστήσει από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας καταγράφηκαν 27 σοβαρά περιστατικά του ιού της γρίπης. Από τον Οκτώβριο 13 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πέντε εξ αυτών την τελευταία εβδομάδα, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα τετράχρονο παιδί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 12 από τα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη κι εξ’ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι τρεις. Τα 11 κρούσματα ήταν από ιό γρίπης τύπου Α και τα 2, από ιό γρίπης τύπου Β. Οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Κλειστά παρέμειναν και σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στα Καλάβρυτα καθώς οι περισσότεροι μαθητές έχουν αρρωστήσει. Υπολογίζεται ότι αυτές τις μέρες νοσεί τουλάχιστον το 40% των μαθητών.

Στη Σαμοθράκη λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης κλειστά παραμένουν το δημοτικό σχολείο Καμαριώτισσας, ο παιδικός σταθμός και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στην Χώρα και το Λάκκωμα.

Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης στις σχολικές μονάδες

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε εγκύκλιο στην οποία με προληπτικά μέτρα στην οποία επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί- από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο- που έχουν συμπτώματα γρίπης δεν πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο, τουλάχιστον για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ένα 24ωρο αφού υποχώρησει χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Σμ. Αγορογιάννη, Αθ. Σταμοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο νοσοκομείο ο Πρ. Παυλόπουλος λόγω ίωσης
Επόμενο άρθροΣχέδιο ανάπλασης του Υμηττού από τους 11 δήμους γύρω απ΄το βουνό (video)