Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Ο απολογισμός του ΕΟΔΥ την Κυριακή ήταν ο αρνητικότερος από την αρχή της πανδημίας, με το ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων να καταγράφεται στις 21 Απριλίου, οπότε και είχαν καταγραφεί 156 κρούσματα.

Στις 11 ο Πρωθυπουργός θα εξετάσει όλα τα δεδομένα σε νέα τηλεδιάσκεψη κι ενώ το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 1 θάνατος, 203 νέα κρούσματα, από τα οποία 29 εισαγόμενα, 38 στην Αττική, 35 στη Θεσσαλονίκη, 50 στη Χαλκιδική και σε διάφορες άλλες περιφέρειες. 22 ασθενείς νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Περιοριστικά μέτρα, όπως στον Πόρο ανακοινώθηκαν και στον Αμπελώνα Τυρνάβου.

Στη Χαλκιδική, ανιχνεύθηκαν 50 κρούσματα σε εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς, στις Καλύβες Πολύγυρου.

Οι ειδικοί συστήνουν και επιμένουν στον περιορισμό των επαφών, στα μέτρα αποστασιοποίησης,  την τηλεργασία, και περισσότερο απ όλα χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και κατά περίπτωση σε εξωτερικούς χώρους . Καλούν δε την πολιτεία να αποτρέψει με άμεσα  μέτρα τους συνωστισμούς.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης η αυξητική τάση των κρουσμάτων τον Αύγουστο που συνοδεύεται από τον υπερδιπλασιασμό των διασωληνωμένων ασθενών στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που δείχνει πως ενδεχομένως μέσα στο επόμενο διάστημα να πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Οι ανησυχίες για τις αντοχές του συστήματος υγείας ενόψει των αυξητικών τάσεων του κορονοϊού, ενισχύονται από την έρευνα του ΑΠΘ σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η οποία εκτιμά  με τα έως τώρα δεδομένα,για τα τέλη Σεπτεμβρίου την ημερήσια ανάγκη 210 κλινών ΜΕΘ, στην περίπτωση που δεν υιοθετηθεί ένα «πακέτο» μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς.

Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, σε επίπεδο αλληλεγγύης, και έναν άνθρωπο να μπορέσουμε να σώσουμε φορώντας μάσκα, κρατώντας αποστάσεις είναι πολύ σημαντικό, είπε χαρακτηριστικά η κα Αθηνά Λινού καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, στην ΕΡΤ, για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση τόνισε η κα Λινού και πρέπει να φοράμε μάσκα σε χώρους που κλιματίζονται, γιατί είναι μεγάλος ο κίνδυνος για  μετάδοση του ιού μέσω των κλιματιστικών.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ 30χλμ δυτικά της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στις 12- Νέα Νavtex της Τουρκίας