Συνεχίζει την ανοδική του πορεία το πετρέλαιο και σήμερα, διευρύνοντας τα χθεσινά κέρδη εν αναμονή της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της προσφοράς, αλλά και της μειωμένης παραγωγής από πλευρά Καναδά.

 

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιανουαρίου 2019 σημείωνε νωρίτερα άνοδο κατά 59 σεντς ή 1,11% στα 53,54 δολ/βαρέλι έναντι του τελευταίου κλεισίματος.

 

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ λήξης Φεβρουαρίου 2019 ενισχυόταν νωρίτερα κατά 64 σεντς ή 1,04% στα 62,33 δολ/βαρέλι.

 

Και τα δυο συμβόλαια ενισχύθηκαν τη Δευτέρα περί το 4% μετά τη συμφωνία Πεκίνου και Ουάσινγκτον για ανακωχή στην εκατέρωθεν επιβολή δασμών για διάστημα 90 ημερών.

 

«Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κινηθούν σταδιακά ανοδικά αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αντιμετωπίζουν μείωση στην προσφορά από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία», αναφέρει ο Benjamin Lu της Phillip Futures.

 

Η συνεδράιση του ΟΠΕΚ θα γίνει στη Βιέννη στις 6 Δεκεμβρίου.

 

Και η Goldman Sachs αναφέρει πως αναμένει συμφωνία για μείωση στην προσφορά μαύρου χρυσού από πλευράς ΟΠΕΚ, καθώς όπως λέει, θα απαιτηθεί μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας κατά 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως ώστε να αντιστραφεί η εποχικά προσαρμοσμένη αύξηση των αποθεμάτων και να δοθεί ώθηση στην τιμή του μπρεντ πάνω από τα 65 δολ/βαρέλι..

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣχεδιάζει έξοδο στις αγορές με ομόλογο 400-500 εκατ.
Επόμενο άρθροΠροθεσμία για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ