Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία κατοίκων της κοινότητας Κώμης δήμου Τρίπολης, που πρόσφατα επλήγη απ’ τις έντονες βροχές και απ’ το χαλάζι.

Εκπρόσωποι των σωματείων του χωριού (φωτό), καθώς και εκπρόσωπος του δήμου της Τρίπολης, γνωστοποίησαν στο Σώμα, το πρόβλημα με τις σοβαρές καταστροφές του χωριού και ζήτησαν άμεση στήριξη.

Μίλησαν για βιβλικές καταστροφές σε οδικό δίκτυο, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές μονάδες και λοιπές υποδομές.

Για το λόγο αυτό, κάλεσαν την Περιφέρεια να συνδράμει και αυτή, με όλες τις δυνάμεις της.

Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, γνωστοποίησε τις πρώτες-ανακουφιστικές-ενέργειες που έχει κάνει και που συνεχίζει να πράττει, ωστόσο, κάλεσε την κοινότητα, να ζητήσει απ’ το δήμο της Τρίπολης, όπως αυτός προχωρήσει-μέσω δημοτικού συμβουλίου- σε αίτημα, για κήρυξη του χωριού, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μία τέτοια απόφαση, θα ενεργοποιήσει, περαιτέρω την Περιφέρεια, ώστε το αίτημα να προωθηθεί στην Πολιτική Προστασία – μέσω της Αποκεντρωμένης- για να υπάρξει η δυνατότητα διευρυμένης και πολύπλευρης, κεντρικής στήριξης.

Η Λαική Συσπείρωση, ζήτησε απ’ την περιφερειακή αρχή, όπως χρηματοδοτήσει την κοινότητα απ’ τα ταμεία της Περιφέρειας και όπως ζητηθεί, η οικονομική συνδρομή απ’ το κεντρικό κράτος.

Εν τω μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, θα βρίσκεται την Πέμπτη στην Κώμη Αρκαδίας, ενώ γνωστοποίησε, ότι, ήδη έχει ενημερώσει τον κεντρικό ΕΛΓΑ και τα αρμόδια Υπουργεία, για τις ζημιές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, ζητώντας απ’ αυτά, ουσιαστική υποστήριξη.

* Σήμερα το μεσημέρι, η νέα βροχόπτωση, δημιούργησε για ακόμα μία φορά, πλημμυρικά φαινόμενα σε κοινότητες του δήμου της Τρίπολης, όπως σ’ αυτή του Ζευγολατιού.

* Φυσικά, ζημιές απ’ τις βροχές και το χαλάζι, έχουν υποστεί αυτές τις ημέρες, καλλιέργειες, δένδρα και υποδομές, αρκετών κοινοτήτων του καλλικρατικού δήμου της Τρίπολης.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει θέση ανά τηλεοπτική εμφάνιση
Επόμενο άρθροΚ. Μπαργιώτας: Ανάγκη η ενίσχυση και επέκταση του Νοσοκομείου