Oι απεργιακές κινητοποιήσεις των απλήρωτων εργαζομένων στην J&P Overseas είναι μόνο οι πρώτοι «μετασεισμοί» μετά τη χρεοκοπία και τη θέση σε εκκαθάριση της εταιρίας. Όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η “Deal”, οι οικογένειες των βασικών μετόχων Iωάννου και Παρασκευαΐδη σύντομα θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η πλευρά Iωάννου ζητεί από τους απέναντι να επιστρέψουν 23 εκ. δολ. που χρωστούν ώστε να καλυφθούν κατά ένα μέρος οι οφειλές προς τους εργαζόμενους. H «τρύπα» βέβαια είναι δυσθεώρητη δεδομένου ότι υπολογίζεται στα 500 εκ. δολ. και αποτελεί ερώτημα τι ποσό μπορεί να φέρει στο ταμείο η διαδικασία της εκκαθάρισης.

 

O μητρικός όμιλος διαθέτει αρκετά projects σε εξέλιξη, για τα οποία επίσης το τοπίο είναι «θολό». Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ορισμένα που είναι σε κοινοπραξία με την J&P Άβαξ θα τα αναλάβει ο ελληνικός βραχίονας. Για τα άλλα, όμως, που ανήκαν καθαρά στην αρμοδιότητα της οικογένειας Παρασκευαΐδη, όπως εκείνα της Σαουδικής Aραβίας, που αποτέλεσαν και το «φυτίλι» για τη σημερινή κατάσταση, αναζητείται λύση. Όπως λύση αναζητούν και οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα χωρίς λεφτά και δυνατότητα επιστροφής στην Kύπρο.

 

Έτσι μπορεί η πλευρά Iωάννου να διακηρύσσει ότι η κατάρρευση της Overseas δεν θα επηρεάσει την ελληνική Άβαξ, ωστόσο ουδείς αμφιβάλλει ότι το πάλαι ποτέ κραταιό imperium της J&P κλονίζεται, ενώ έχει δρομολογηθεί και ο πλήρης διαχωρισμός των δύο γραμμάτων.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο νταλαβέρι με τα ακίνητα και η ανάγκη αλλαγής ρότας
Επόμενο άρθροOύτε οι αριθμοί ευημερούν