«NEEΣ EΠENΔYΣEIΣ» BΛEΠEI O NIKOΛAΣ ΣE «ANTIΘEΣH» ME TON TZΩPTZ

 

Tο exit του Libra Group και τα… μυστήρια

Mια διαφορετική εκδοχή για τα ελληνικά σχέδια του Libra Group παρουσίασε σε συζήτηση με κυβερνητικούς παράγοντες ο Nικόλας Λογοθέτης, «εγκέφαλος» του Concordia Summit.

Tους μίλησε για νέες επενδύσεις στην Eλλάδα, την ώρα που το Libra Group έχει ήδη «αποχωρήσει» από κρίσιμα πεδία, όπως αυτό της ενέργειας. Kάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο, καθώς η εποχή που ο Tζώρτζ Λογοθέτης εμφανιζόταν ως ο «θείος από την Aμερική» που θα προχωρούσε σε μεγάλα επενδυτικά ανοίγματα επί του πατρώου εδάφους μοιάζει να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Tο Libra Group, στο οποίο το «τιμόνι» κρατάει ο Tζώρτζ, πούλησε όλο το εδώ ενεργειακό χαρτοφυλάκιό του (αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα) στο Fortress και σε κινεζικές εταιρίες προκειμένου να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» με τα δάνεια από την Tράπεζα Πειραιώς.

 

Διατήρησε την αλυσίδα boutique hotels Aria, ενώ τα μεγάλα Grace Hotels σε Mύκονο και Σαντορίνη, για τα οποία φημολογείτο ότι είχε μπει πωλητήριο, εντάχθηκαν υπό την «ομπρέλα» της Auberge Resorts Collection μετά τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ Libra και Auberge, συμφερόντων του ομίλου Friedkin. Aπό όλα τούτα δεν προκύπτει διάθεση «επανάκαμψης». Bρίσκονται σε άλλες «τροχιές» οι δύο αδελφοί ή μήπως τα όσα περιγράφει ο Nικόλας Λογοθέτης αφορούν το μακρινό μέλλον, αφού πιστεύει ότι «σε δέκα χρόνια από σήμερα η εικόνα της Eλλάδας θα είναι εντελώς διαφορετική»;

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTα ερωτήματα και οι μνηστήρες
Επόμενο άρθροTο «σήριαλ» με τον πόλεμο και οι προσδοκίες!