Σε καθεστώς εκκαθάρισης έθεσε η New Nordic Advisorsτη θυγατρική της στον τομέα ασφάλισης, Qudos Insurance, με άμεση εφαρμογή.

 

Η Qudos είναι η δεύτερη Δανέζικη ασφαλιστική εταιρία που θα τεθεί υπό εκκαθάριση το 2018 μετά την απόφαση της New Nordic, η οποία έκρινε ότι οι παλαιές υποχρεώσεις της Qudos είναι υπερβολικά αβέβαιες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Re-Insurance.

 

Η New Nordic δήλωσε ότι ενήργησε «κατόπιν συνολικής ανασκόπησης της θέσης της ασφαλιστικής εταιρείας».

 

Η New Nordic είχε συνάψει μια σειρά αναθεωρητικών συμβάσεων αντασφάλισης με την DARAG, προκειμένου να αποσυμφορήσει την Qudos από assets που ενέχουν ρίσκο και να παράσχει μια συνετή λύση για τους ασφαλισμένους.

 

Η εταιρεία που κατέχει το 100% της Qudos ανέφερε πως συνεχίζει να ερευνά παρόμοιες λύσεις που μπορεί να εφαρμοστούν και για άλλα χαρτοφυλάκια στην Qudos.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας επενδύσεων Nicolai Borcher Hansen δήλωσε: «Στο επίκεντρο όλων των διαδικασιών λήψης αποφάσεων είναι η σύνεση απέναντι στους επενδυτές μας, τους πελάτες και τη ρυθμιστική αρχή».

 

Σημειώνεται ότι στα μέσα Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η εποπτική αρχή της Δανίας Finanstilsynet (Danish Financial Supervisory Authority) είχε ενημερώσει ότι η ασφαλιστική επιχείρηση Qudos Insurance A/S, με έδρα στη Δανία, αποφάσισε να σταματήσει άμεσα την ανάληψη νέων εργασιών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), με ειδικό αντιπρόσωπο την εταιρεία Qudos Ελλάς ΕΠΕ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός για βομβιστικές επιθέσεις στη Μόσχα
Επόμενο άρθροΗ Coca-Cola στο SingularityU Greece Summit 2018