Αύξηση της τάξεως του 157,7% σημείωσαν οι επενδύσεις από το εξωτερικό σε ακίνητη περιουσία, τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Τα μεγέθη αυτά σχετίζονται με την αύξηση του τουρισμού, τη ζήτηση που καταγράφεται για την απόκτηση φθηνών ακινήτων με στόχο τη βραχυπρόθεσμη μίσθωσή τους, αλλά και τις επενδυτικές ευκαιρίες της εγχώριας αγοράς ακινήτων.

 

Το 2018 οι ξένες επενδύσεις είχαν ενισχυθεί σε ποσοστό 172,1% και διαμορφώθηκαν σε 86,5% και 45,3% το 2017 και 2016, αντίστοιχα.

 

Επίσης, όπως αναφέρει η ΤτΕ, Στην αγορά των κατοικιών, η πτωτική πορεία των τιμών στο σύνολο της χώρας ανακόπηκε ύστερα από εννέα διαδοχικά έτη και σημειώθηκε σταδιακή αύξηση των τιμών κατά τη διάρκεια του 2018, αν και σε τοπικό επίπεδο καταγράφονται μικτές τάσεις.

 

Παράλληλα, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ενδεκάμηνο του 2018 οι νέες οικοδομικές άδειες για επαγγελματικά ακίνητα αυξήθηκαν κατά 5,9% σε όρους αριθμού αδειών και κατά 19,8% σε όρους όγκου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, παρουσιάζοντας ωστόσο ετήσια επιβράδυνση και στις δύο περιπτώσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε νέο χαμηλό η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας
Επόμενο άρθροΣτο ευρωψηφοδέλτιο τη ΝΔ Αμυράς και Διαμαντοπούλου