Ένας 64χρονος που νοσηλευόταν εδώ και μέρες στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού σε 27. Πρόκειται για τον γιο του 90χρονου από τη Δαμασκηνιά Κοζάνης, το χωριό που μαζί με τη Δραγασιά είναι σε καραντίνα από τις 17 Μαρτίου. Την ίδια ώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ένας 41χρονος που νοσηλεύεται σε κλινική του με υποκείμενο νόσημα διαγνώστηκε με κορονοϊό και μεταφέρθηκε στις ειδικές μονάδες, ενώ ιχνηλατούνται όλες οι επαφές του, γιατροί, νοσηλευτές και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.
Εν τω μεταξύ, στη Ρόδο, ένα βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο της Ρόδου. Είναι το πρώτο κρούσμα κορονοϊού που διαπιστώνεται στο νησί.
Το μωράκι μεταφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες στο νοσοκομείο της Ρόδου από τους γονείς του με συμπτώματα ίωσης και στην παιδιατρική κλινική ελήφθησαν δείγματα για να γίνει η σχετική εξέταση, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική. Στην οικογένεια, είχαν δοθεί εντολές από το νοσοκομείο να παραμείνει σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης. Τα συμπτώματα που είχε το παιδί ήταν ήπια, αλλά επειδή είχε ανεβάσει πυρετό, βάση του πρωτοκόλλου που τηρείται έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία ελέγχου με το ειδικό τεστ για τον κορονοϊό. Αμέσως ενημερώθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γρηγόρης Ρουμάνης και οι αρμοδιες αρχές ενώ ξεκίνησε ήδη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του ιού.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας κατά την τακτική του ενημέρωση τόνισε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή της μάχης» όσον αφορά τον κορονοϊό στη χώρα μας ωστόσο επεσήμανε ότι «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας και Ισπανίας αν όμως τα μέτρα αρθούν, θα δούμε παρόμοια εικόνα» και συμπλήρωσε ότι θα ήταν καταστροφική τώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Τσιόδρας τα κρούσματα στη χώρα είναι 892, με τα νέα κρούσματα να ανέρχονται σε 71. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 57 άνθρωποι και 54 είναι διασωλημένοι, ενώ 42 έλαβαν εξιτήριο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τους μισθωτούς
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: Στους 26 οι νεκροί-892 κρούσματα-Η πορεία του ιού, ανάλογη με την τήρηση των μέτρων (video)