Τα εισαγόμενα κρούσματα κορονoϊού στη χώρα θα απασχολήσουν τηλεδιάσκεψη που θα έχει στις 12.30 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός με τους εμπλεκόμενους φορείς για το Επιχειρησιακό Σχέδιο ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας μετά την αύξηση των κρουσμάτων στις Βαλκανικές χώρες και την καθημερινή πλέον ταυτοποίηση εισαγόμενων περιστατικών.

Χθες, ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα, 27 από τα οποία εισαγόμενα, καθώς επίσης 7 σε Αττική, από 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, 2 στην Καβάλα και από 1 σε Χαλκιδική και Ροδόπη.

Στην τηλεδιάσκεψη ανάμενεται να εξεταστούν και τα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται στα μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων συνωστισμού και συναθροίσεων.

Στο σχέδιο συμμετέχουν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος προειδοποίησε για εκτεταμένους ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα, αλλά και έκρουσε το καμπανάκι για την επιβολή μέτρων αν συνεχιστούν τα φαινόμενα χαλάρωσης. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε οποιαδήποτε αναγκαία μέτρα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «τα όποια μέτρα θα τα εξετάσουμε μετά το Σαββατοκύριακο».

Αυτό που θα γίνει άμεσα είναι μαζικοί έλεγχοι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, η πολιτεία θα προχωρήσει σε νέες απαγορεύσεις, τόνισε νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Νικόλαος Σύψας, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρόσθεσε πάντως, ότι οι τεχνικές δυνατότητες που έχουμε, δεν είναι πάνω από 7.000 με 8.000 ημερήσιους ελέγχους. Πρόθεσή μας -όπως είπε- είναι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, τίποτα όμως δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη όλων μας, επισήμανε.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 550.000 ανθρώπους, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 12 εκ.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίκαλα: Καλλιεργούσαν 48 δενδρύλλια κάνναβης
Επόμενο άρθροΜαρία Μπακοδήμου και Δημήτρης Αργυρόπουλος περήφανοι στην αποφοίτηση του γιου τους