Σε συνέχεια του Έκτακτου Σ.Ο.Π.Π., το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23-08-2022, επικαιροποιείται και σήμερα Κυριακή 04-09-2022, από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Κολυνδρίνη Δωροθέα, με τα ίδια ακριβώς μέτρα και αποφάσεις και με σκοπό την ενημέρωση και το σχεδιασμό του επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας των φορέων εν αναμονή εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να πλήξουν την περιοχή μας, σύμφωνα με το από 04-09-2022 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού –Ιδιαίτερο Προειδοποιητικό Σήμα, που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ.

Επιπλέον, η Αντιπεριφερειάρχης επικαιροποίησε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας και επέμβασης με τα κατάλληλα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα επικείμενα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, καταιγίδων, κλπ. Eχουν πραγματοποιηθεί από την Π.ΕΜ.Σ. και εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, οριοθέτηση και διευθέτηση χειμάρρων, καθαρισμοί ρεμάτων , τάφρων και ερεισμάτων για την ασφαλή διοχέτευση των νερών σε όλο τον Νομό καθώς και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν εγγράφως και οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή, να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων. Επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι Δήμοι οφείλουν να φροντίσουν και για την ενημέρωση των επισκεπτών και τουριστών (σε καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις κλπ).

Τέλος, εστάλησαν έγγραφες ενημερώσεις σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω της επερχόμενης επιδείνωσης καιρού.

Προηγούμενο άρθροΠροειδοποίηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός Ραφαέλ Περόνε