Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να καταφέρνει να αντιστρέψει τις απώλειες που κατέγραφε στο ξεκίνημα της συνεδρίασης εξαιτίας της “βουτιάς” της μετοχής της Boeing. Θετικά επηρεάζουν τον δείκτη τα κέρδη που καταγράφει η μετοχή της Apple.

 

H Boeing βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί άνω του 9%, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Το αεροπλάνο συνετρίβη χθες λίγο μετά την απογείωσή του και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 157 επιβαινόντων (επιβατών και πληρώματος).

 

Πρόκειται για νέο δυστύχημα με την εμπλοκή αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8, καθώς ένα αεροσκάφος παρόμοιου τύπου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Apple σημειώνει άνοδο πάνω από 2,5%, αφότου η Bank of America Merrill Lynch την αναβάθμισε σε buy από neutral.

 

Η Apple δίνει ώθηση επίσης σε S&P 500 και Nasdaq Composite, που ενισχύονται 0,87% και 1,23% αντίστοιχα. Ο Dow Jones, που στην έναρξη της συνεδρίασης έφτασε να χάνει έως και 200 μονάδες, πλέον σημειώνει άνοδο 0,22% στις 25.506,11.

 

Κέρδη καταγράφει και το Facebook, αφότου η αναβάθμισε τη μετοχή από buy σε neutral.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν τη χειρότερή τους επίδοση για το 2019, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Στα μάκρο της ημέρας, ελαφρά ανάκαμψη σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Ιανουάριο, μετά τη μεγάλη μείωσή τους τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με αναλυτές, η μικρή αυτή ανάκαμψη δεν είναι αρκετή για να αλλάξει την εικόνα επιβράδυνσης της οικονομίας κατά την έναρξη του 2019.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι λιανικές πωλήσεις τον πρώτο μήνα του χρόνου σημείωσαν άνοδο 0,2%. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του MarketWatch προέβλεπαν αύξηση 0,1%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμμαχία Ρωσίας – Λουξεμβούργου στις διαστημικές εξορύξεις
Επόμενο άρθρο«Πόλεμος» στις τράπεζες, απειλή για απολύσεις!