Σε ισχύ έως το τέλος του χρόνου εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ότι θα διατηρηθούν οι ρυθμίσεις για την εστίαση και τη δυνατότητα επέκτασης του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του ΟΡΕΝ σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο που αφορά στην δύσκολη μεταβατική περίοδο, για ορισμένους μήνες, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επαγγελματίες της εστίασης, για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας».

Είπε ότι θα υπάρχει πρόβλεψη να μείνουν ανοικτοί διάδρομοι (γύρω στο 1.80 μ.) και πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ακόμα θα δίνεται η δυνατότητα στους δήμους για πεζοδρομήσεις όπως επίσης και να μειώσουν κατά 50% τα τέλη σε εκείνα τα καταστήματα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τους εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιούν. Σε κάθε περίπτωση η επέκταση θα γίνεται χωρίς αύξηση των δημοτικών τελών.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στα σχέδια της κυβέρνησης πλάνο για μειώσεις στους μισθούς.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας σε 2 ελληνικά Παν/μια- Πλατφόρμα εντοπισμού κορονοϊού στα λύματα(video)
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει άμεσα το ΕΣΥ