Τι αναφέρουν εκπρόσωποι του γερμανικού σωματείου Verdi

 

Μια συγχώνευση της Deutsche Bank και της ανταγωνίστριάς της Commerzbank θα μπορούσε να στοιχίσει έως και 30.000 θέσεις εργασίας μακροπρόθεσμα, ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού σωματείου Verdi το οποίο είναι μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank.

 

Παράλληλα, ένας κορυφαίος επενδυτής της Deutsche Bank εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για μια πιθανή συγχώνευση, σύμφωνα με πηγή κοντά στον επενδυτή.

 

Η σθεναρή αντίσταση του σωματείου και οι επιφυλάξεις των μετόχων έρχονται αφότου οι δύο τράπεζες επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι ξεκινούν διερευνητικές επαφές για πιθανή συγχώνευση.

 

Με μια ανακοίνωση της μίας σειράς, η Commerzbank ενημέρωσε ότι οι δύο τράπεζες “συμφώνησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με ανοιχτό αποτέλεσμα για πιθανή συγχώνευση”.

 

Από την πλευρά της η Deutsche Bank ανέφερε ότι η διοικητική της ομάδα αποφάσισε να “εξετάσει τις στρατηγικές εναλλακτικές” προσθέτοντας ότι δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συναλλαγή. “Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνουμε ότι ξεκινάμε συζητήσεις με την Commerzbank”, ανέφερε η ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠυλώνας της οικονομίας η αγροτική πολιτική
Επόμενο άρθροΝα οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη