Μετά την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατέθεσε αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ, με σκοπό την καλύτερη ανίχνευση κρουσμάτων και υγειονομική περίθαλψη των επωφελούμενων», τονίζει με σχετικό δελτίο τύπου το υπουργείο Μετανάστευσης.

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά την καταγραφή δύο κρουσμάτων σε εγκυμονούσες πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περί τους 30 πρόσφυγες- μετανάστες βρίσκονται στον υπό περιορισμό χώρο της ΒΙΑΛ μετά την ιχνηλάτηση που γίνεται στο περιβάλλον ατόμων θετικών στον κορονοϊό.

Επίσης με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τίθεται σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 21.10.2020.

Εξάλλου όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου «θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στην μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα (κοντά σε νοσοκομεία αναφορά COVID-19) όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο».

Πηγή:ΕΡΤ Αιγαίου/Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegean και Olympic από αύριο μέχρι τις 08:00 της Παρασκευής
Επόμενο άρθροΤα πρακτορεία ΟΠΑΠ στο πέρασμα του χρόνου