Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα από χθες, και ειδικά την Κρήτη, έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στο νομό Χανίων. Το χωριό Θέρισοςαποκλείστηκε από κατολίσθηση και έγινε αίτημα να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, «λόγω των έντονων ανέμων και βροχοπτώσεων που πλήττουν το Νομό από χθες το πρωί, επικίνδυνα φαινόμενα πλημμυρών, κατολισθήσεων (χώματα και πέτρες) και πτώσεων δέντρων σημειώθηκαν σε όλους τους οδικούς άξονες του νομού Χανίων».

 

Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν τις μετακινήσεις, ενώ, όσοι οδηγοί μετακινούνται αναγκαστικά, να το κάνουν με πολύ μεγάλη προσοχή και σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

 

Ιδιαίτερη προσοχή συνίσταται στο εθνικό δίκτυο από Σούδα μέχρι και Πλατανιά, ενώ κλειστός λόγω πτώσης βράχων είναι ο επαρχιακός δρόμος Καλουδιανά-Τοπόλια-Χρυσοσκαλίτισσα (τμήμα Τοπόλια-Μύλοι).

Αποκλείστηκε ο Θέρισος

 

Στο Φαράγγι του Θερίσου προκλήθηκε μια κατολίσθηση δεκάδων μέτρων, η οποία έκοψε τον δρόμο που συνδέει τα Χανιά με το Θέρισο στη μέση, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί το χωριό. Γίνονται προσπάθειες να ανοίξει ο δρόμος το συντομότερο δυνατό

 

Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων(ΔΕΥΑΧ), προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας, που από χθες πλήττει την περιοχή των Χανίων.

Εκτός των επιπτώσεων στα δίκτυα όμβριων και ακάθαρτων, όπου τα συνεργεία της επιχείρησης προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές, σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ, στις πηγές της Αγιάς από τις οποίες αντλείται το νερό υδροδότησης του Δήμου Χανίων, έχει παρουσιαστεί έντονη θολότητα του αντλούμενου νερού, με συνέπεια τη διακοπή άντλησης από τις πηγές και την προμήθεια νερού από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) μέσω των δικών του γεωτρήσεων.

 

Προβλήματα σε ύδρευση και ηλεκτροδότηση

 

Επίσης, λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια του ΟΑΚ, μέσω των οποίων τροφοδοτούνται με νερό, παρουσιάστηκε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας.

 

Στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με παροχή ποσοτήτων νερού μέσω της δεξαμενής του Αγίου Ιωάννη.

 

Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, λόγω των προβλημάτων με τα αντλιοστάσια του ΟΑΚ, έχει διακοπεί η παροχή νερού στις περιοχές Γαλατά και Δαράτσου. Ήδη, ενεργοποιήθηκαν δύο

γεωτρήσεις του ΟΑΚ και εκτιμάται ότι εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί η υδροδότηση των παραπάνω περιοχών στη Νέα Κυδωνία.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο ΚΙΝΑΛ δεν θα ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο
Επόμενο άρθροΜίνι-ράλι για τα ελληνικά ομόλογα