της Apple για τις πωλήσεις της.

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 1,6%, με την πετρελαϊκή CNOOC να σημειώνει άλμα 4,1% και τον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό China Mobile να ενισχύεται 2,90%. Οι προμηθευτές της Apple συνέχισαν πάντως να βυθίζονται, με την AAC να χάνει 3% και την Sunny Optical να υποχωρεί 1,4%.

 

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 1,9%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει άλμα 2,4%.

 

Το θετικό κλίμα ακολουθεί τα στοιχεία που έδειξαν ότι η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών επεκτάθηκε με ισχυρότερο ρυθμό τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 53,9 τον Δεκέμβριο, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό έξι μηνών, από 53,8 μονάδες τον Δεκέμβριο.

 

Το επενδυτικό κλίμα στήριξαν και οι αναφορές ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν εμπορικές συνομιλίες στο Πεκίνο, στις 7 και 8 Ιανουαρίου. Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα είναι ο αναπληρωτής Εμπορικός Αντιπρόσωπος, Jeffrey Gerrish, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

 

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,8%. Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,25%, στην Ταιβάν ο δείκτης TAIEX σημειώνει πτώση 1,1%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times ενισχύεται σε ποσοστό 1%.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧάκερς δημοσιοποίησαν προσωπικά δεδομένα Γερμανών πολιτικών
Επόμενο άρθροΣτο τραπέζι του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το Κυπριακό