Η απόφαση της Federal Reserve να αυξήσει για τέταρτη φορά τα επιτόκια μέσα στο 2018 απογοήτευσε τις διεθνείς αγορές, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να είναι αντιμέτωποι με ισχυρές πιέσεις.

 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημειώνει απώλειες 1,53% στις 336,31 μονάδες με όλους τους κλαδικούς δείκτες σε ρνητικό πρόσημο.

 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημεiιώνει πτώση 1,49%, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχωρεί 1,55%, στο Παρίσι ο CAC 40 με απώλειες 1,61%, ενώ στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,81% και στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχωρεί κατά 1,77%.

 

Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αποφάσισαν να αυξήσουν τα επιτόκια κατά 0,25%, παρά τις πιέσεις από πλευράς του Αμερικανού προέδρου προς την αμερικανική κεντρική τράπεζα για πιο ήπια στάση στη νομισματική της πολιτική.

 

Η Wall Street κατέγραψε την Τετάρτη σημαντικές απώλειες, καθώς ανέμενε ότι η Fed θα ήταν πιο ήπια στην ανακοίνωσή της.
Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές σημείωσαν ισχυρές απώλειες, με τον ιαπωνικό Νikkei να υποχωρεί κάποια στιγμή έως και 3,3% κινούμενος σε χαμηλά 9 μηνών.

 

Πίσω στην Ευρώπη, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη νεότερη απόφασή της για τα επιτόκια. Η Επιτροπή προχώρησε σε ανώνυμη ψηφοφορία προκειμένου να διατηρήσει τα επιτόκια στο 0,75% στην τελευταία της συνεδρίαση. Οι επενδυτές αναμένουν αναμένουν ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και αυτό τον μήνα.

 

Σήμερα Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος θα δώσει και την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠωλητήριο στη θυγατρική της στην OTP Bank βάζει η Societe Generale
Επόμενο άρθροΜείωση κύκλου εργασιών και διεύρυνση ζημιών στο εννεάμηνο