Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, 17:29

Σε λίγα λεπτά θα ξεκινήσει στο «Philippe Chatrier» (ΕΡΤ1, Eurosport 1) η μονομαχία της Μαρίας Σάκκαρη (Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης) με την Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα (Νο33 του ταμπλό), για τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει γράψει ιστορία με την παρουσία της στα ημιτελικά, ωστόσο, όπως είναι φυσικό, θα υπερβάλλει εαυτόν για να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Grand Slam, προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει το τρόπαιο στο Παρίσι.

Αυτό θα συμβεί αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα, την οποία η Μαρία έχει αντιμετωπίσει δύο φορές στο παρελθόν, μετρώντας ισάριθμες ήττες, με πιο πρόσφατη αυτή στο Ντουμπάι.

Από τη μεριά της και η αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη θα ψάξει τον πρώτο τελικό Grand Slam της καριέρας της.

Όποια τενίστρια καταφέρει να προκριθεί στον τελικό θα αντιμετωπίσει εκεί την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα (Νο32 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία νίκησε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) την Ταμάρα Ζίντανσεκ (Νο 85 της παγκόσμιας κατάταξης).

Για να βρεθεί στα ημιτελικά η Σάκκαρη χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της κατόχου του τροπαίου, Ίγκα Σβιόντεκ, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-2), ενώ αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Μαρία στη φάση των «16» είχε θέσει νοκ-άουτ την περσινή φιναλίστ του γαλλικού όπεν, Σοφία Κένιν.

Στον αντίποδα η Κρεϊτσίκοβα πήρε το εισιτήριο, μετά τη νίκη της με 2-0 σετ (7-6, 6-3) επί της Κόρι Γκοφ στα προημιτελικά.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021, 18:05

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠάνω από τις 920 μονάδες με ισχυρή άνοδο
Επόμενο άρθροΑνακοινώθηκε η ώρα του ημιτελικού με τον Ζβέρεφ