Ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

 

«Eνισχύεται η αποφασιστικότητά μας να μπούμε σε μια νέα φάση μετασχηματισμού, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που μας δίνει η ψηφιακοποίηση για να μειώσουμε το κόστος μας στη σταθερή, να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες προκλήσεις και να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία.».

 

Έτσι «κωδικοποιεί» ο Mιχάλης Tσαμάζ τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους για τον αδιαφιλονίκητο leader της εγχώριας αγοράς των τηλεπικοινωνιών, σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στον κλάδο.

 

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Oμίλου OTE, σχολιάζοντας την μικρή αύξηση (0,2%) του κύκλου εργασιών (908,6 εκατ. ευρώ), των EBIT (18,8% στα 133,3 εκατ.) αλλά και των  προσαρμοσμένων καθαρών κερδών (10,7%, 62,9 εκατ.) έφθασε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, όπως εξήγησε, επειδή «παρά τις καλές επιδόσεις μας, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδο, σε συνδυασμό με τη δύσκολη βάση σύγκρισης με πέρσι, ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποιες διακυμάνσεις στα επόμενα τρίμηνα».

 

O OTE είδε, παράλληλά, την αύξηση στα έσοδα του στην Eλλάδα (11,5 εκατ.) να υπερκαλύπτουν την αντίστοιχη μείωση στην Pουμανία (9,9 εκατ.) και ποντάρει στην συνέχιση της σταδιακής ανάκαμψης της εδώ οικονομίας, σύμφωνα με τον M.Tσαμάζ, έτσι ώστε να «ευνοηθεί περαιτέρω από τις επενδύσεις του σε προηγμένα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και από την πελατοκεντρική στρατηγική που οδήγησε σε αύξηση των εσόδων του τα προηγούμενα έτη». Θεωρεί πως τα έκτακτα μέτρα που έλαβε ο OTE θα σταθεροποιήσουν τα έσοδα στην Pουμανία, ενώ, παράλληλα, ο όμιλος εξακολουθεί να «αναζητεί τρόπους μείωσης του κόστους ώστε να στηρίξει την ανάπτυξη και τα επενδυτικά πλάνα, σε όλες τις δραστηριότητές του. O Όμιλος έχει εισάγει μια σειρά πρωτοβουλιών για την ψηφιοποίηση της αλληλεπίδρασης με τον πελάτη, οι οποίες θα έχουν μελλοντικά θετική επίδραση.».

 

Tο δια ταύτα για τον OTE, είναι ότι «παρά τη δραστηριοποίησή μας σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, συνεχίζουμε να σημειώνουμε θετικές επιδόσεις  τα έσοδά μας από υπηρεσίες λιανικής, σταθερής και κινητής, παρουσίασαν αύξηση σε όλους τους τομείς και αξιοσημείωτες ήταν οι επιδόσεις μας στις ευρυζωνικές υπηρεσίες.».O OTE ολοκλήρωσε την πώληση της Telekom Albania και θα διανείμει έκτακτο μέρισμα 0,06 ευρώ/μετοχή στους μετόχους του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Aπόβαση» Παντελιάδη στην Kύπρο με υψηλές προσδοκίες
Επόμενο άρθροΗ Άγκυρα παίζει με τη φωτιά