Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών βρίσκεται η ισοτιμία στερλίνας / ευρώ, ενώ το βρετανικό νόμισμα σημειώνει κέρδη και έναντι του δολαρίου, λόγω αισιοδοξίας ότι Βρετανία και ΕΕ μπορούν να κλείσουν μια συμφωνία για το Brexit πολύ σύντομα.

 

Το βρετανικό δίκτυο ITV μετάδωσε αργά την Τρίτη ότι Βρετανία και ΕΕ έχουν κάνει πρόοδο στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για το σύστημα ασφαλείας στα ιρλανδικά σύνορα, ένα μεγάλο «αγκάθι» στη συμφωνία για το Brexit.

 

«Είχαμε ξαναβρεθεί εδώ (σσ. ενίσχυση της στερλίνας λόγω αισιοδοξίας για το Brexit), ωστόσο αυτή η κίνηση της στερλίνας μπορεί να συνεχιστεί κι άλλο, κυρίως έναντι του δολαρίου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας», αναφέρει ο Κρις Τέρνερ, επικεφαλής στρατηγικής ανάλυσης ξένου συναλλάγματος σε σημείωμά του σε πελάτες.

 

Η εφημερίδα Times έγραψε επίσης ότι γύρω στους 30 με 40 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Εργατικών ετοιμάζονται να υποστηρίξουν μια συμφωνία για το Brexit την οποία προσπαθεί να κλείσει με την ΕΕ η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Πριν από λίγο η στερλίνα σημείωνε άνοδο 0,08% έναντι του δολαρίου στο επίπεδο του 1,3152, ενώ έναντι του ευρώ ενισχύεται 0,13% με την ισοτιμία στις 87,43 πέννες ανά ένα ευρώ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑύξηση 1,4% στον δείκτης βιομηχανικής παραγωγής
Επόμενο άρθροΑυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο