Οι αμερικανικές κυρώσεις και το μπλακ επιδείνωσαν τον αντίκτυπο της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση της παραγωγής του πετρελαίου της Βενεζουέλας σε νέο χαμηλό, όπως ενημέρωσε η χώρα τον OPEC.

 

Στο μηνιαίο του report ο OPEC δηλώνει πως η Βενεζουέλα γνωστοποίησε στον Οργανισμό ότι άντλησε 960.000 βαρέλια ημερησίως τον Μάρτιο, σε μια πτώση ύψους 500.000 βαρελιών από τον Φεβρουάριο.

 

Η μείωση της προσφοράς από τον OPEC και των εταίρων του (κυρίως τη Ρωσία), καθώς και οι εθελοντικές περικοπές από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, έχουν οδηγήσει σε ένα ράλι 32% τις τιμές του πετρελαίου φέτος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump προς τον OPEC να χαλαρώσει τις προσπάθειές του για στήριξη της αγοράς.

 

Τα στοιχεία ενισχύουν το διάλογο εντός του OPEC και των χωρών εκτός του Οργανισμού, για το εάν θα πρέπει να διατηρηθούν οι μειώσεις της παραγωγής και μετά τον Ιούνιο.

 

Αυτή την εβδομάδα Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Μόσχα θέλει να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο, αν και ο OPEC τονίζει πως οι περικοπές πρέπει να μείνουν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη αύξηση στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το 2018
Επόμενο άρθροΣε ελληνικά ακίνητα επενδύουν οι ξένοι