Από τα εν λόγω γραφεία αποχώρησε η Νέα Δημοκρατία στις αρχές του 2011

Το πρώην διατηρητέο της ΝΔ στη Ρηγίλλης 18 γίνεται πεντάστερο ξενοδοχείο (boutique 5*) με διπλανή πενταώροφη προσθήκη.

Το ακίνητο, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος «Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους», ενοικιάστηκε για 50 χρόνια στην ξενοδοχειακή εταιρεία Τhe Margi A.E. To επενδυτικό πρόγραμμα για την ανακατασκευή του κτιρίου όπως έχει γίνει ήδη γνωστό θα ανέλθει σε 1,68 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Το μηνιαίως καταβλητέο μίσθωμα θα είναι ύψους 16.000 ευρώ, πλέον χαρτοσήμου για την πρώτη πενταετία.

Γιατί καθυστέρησε η μετατροπή του

Ο σχεδιασμός ωστόσο φαίνεται ότι έχει εμπλουτιστεί αν ληφθεί υπόψη ότι στο μακρύ δρόμο των αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού περιλαμβάνεται στην υποβληθείσα μελέτη προς έγκριση αφενός η αποκατάσταση του κτιρίου- μνημείου της οδού Ρηγίλλης 18 και η αναμόρφωσή του σε ξενοδοχείο αφετέρου η κατασκευή πενταώροφης προσθήκης στον περιβάλλοντα χώρο του ακινήτου σε υπάρχον μεταλλικό κτίριο (επίσης ιδιοκτησίας του ιδρύματος).

Αυτός φαίνεται ότι ήταν κι -από τους βασικούς λόγους- πέραν φυσικά της πανδημίας και της δεδομένης χρονοτριβής των αδειοδοτικών διαδικασιών- για τους οποίους το χρονοδιάγραμμα για το νέο 5άστερο boutique της οδού Ρηγίλλης 18 έχει πάει πιο πίσω.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαύσιμα: Ράλι 15% στην αμόλυβδη και 17,5% στο ντίζελ από τις αρχές του πολέμου
Επόμενο άρθροΚλιματικός νόμος: Με μείγμα ανανεώσιμου καυσίμου οι καυστήρες πετρελαίου από το 2030