Σε σημαντική αύξηση της εκταμίευσης μικροδανείων στοχεύει για το 2019 ο μη τραπεζικός οργανισμός μικροδανειοδότησης Action Finance Initiative (AFI), που από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα “μετρά” διανεμημένο κεφάλαιο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η γενική διευθύντρια του Οργανισμού, Αναστασία Τσίλογλου, επισήμανε ότι ενώ από την έναρξη της δραστηριοποίησής της μέχρι σήμερα, δηλαδή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η AFI έχει στηρίξει συνολικά περίπου 200 μικροεπιχειρηματίες (ο οργανισμός ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2014, αλλά ξεκίνησε να δίνει δάνεια στις αρχές του 2015), ο στόχος για το 2019 είναι να εκταμιεύσει περίπου 150 μικροδάνεια σε μόνο ένα έτος. Πρόσθεσε δε ότι θεωρεί πως ο στόχος δεν είναι ανέφικτος, καθώς στην ελληνική αγορά υπάρχει ανάγκη και άρα και ζήτηση για μικροδάνεια. Η κ. Τσίλογλου σημείωσε ακόμα ότι στόχος της AFI για το 2019 είναι η εκπαίδευση 400 μεμονωμένων ατόμων, αλλά και η επέκταση σε νέες γεωγραφικές περιοχές.

 

Σήμερα, σε συνεργασία με τη Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, η AFI δραστηριοποιείται γεωγραφικά κατά κύριο λόγο σε τρεις “μεγάλες” περιοχές: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Ωστόσο, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια της AFI, η Θεσσαλονίκη λειτουργεί ουσιαστικά σαν ορμητήριο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς το καλό οδικό δίκτυο στον ελληνικό Βορρά και ιδίως η Εγνατία Οδός, φέρνουν εγγύτερα στην πόλη περιοχές όπως η Καστοριά, οι Σέρρες και η Βέροια.

 

 

«Επειδή θέλουμε να είμαστε σε προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που λαμβάνουν τα μικροδάνεια τουλάχιστον μία φορά το δίμηνο, επιλέγουμε περιοχές που απέχουν το πολύ μιάμιση ή δύο ώρες από τη Θεσσαλονίκη και χάρη στο καλό οδικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα, αυτές οι περιοχές είναι πολλές.

 

 

Στην Αθήνα, όπου το οδικό δίκτυο δεν είναι αντίστοιχο, δεν έχουμε την ίδια ευχέρεια, παρότι έχουμε δώσει μικροδάνεια σε επιχειρηματίες στα νησιά, οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Αθήνα και άρα έχουμε τη δυνατότητα της τακτικής επαφής μαζί τους. Επίσης, θέλουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Παγκρήτια Συνεταιριστική στην Κρήτη» υπογράμμισε.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ κυβέρνηση παίρνει από τους πολίτες δέκα και τους δίνει πίσω ένα
Επόμενο άρθροΝα αποσυρθεί η διάταξη που θέλει τα γυμναστήρια να πωλούν συμπληρώματα