Για την Τετάρτη διέκοψε τις εργασίες της η προανακριτική Eπιτροπή, όπου θα κληθεί εκ νέου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αφού θα έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις που έχει καταθέσει, ως προς την διαδικασία, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.  Η ΝΔ τον κατηγορεί ότι «προσπαθεί να χειραγωγήσει και να εκφοβίσει τα μέλη της Επιτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την πλειοψηφία ότι θέλει να κλείσει τη διαδικασία «άρον-άρον».

«Δεν μου έδωσαν προθεσμία. Θέλουν να με στραγγαλίσουν άρον- άρον. Πρόκειται για προειλημμένη απόφαση», ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αποχωρώντας νωρίς το απόγευμα από τη Βουλή. «Η επιτροπή, με ευθύνη της πλειοψηφίας, είναι πλυντήριο σκανδάλων», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε: «Εγώ, μέχρι την Τετάρτη θα ξενυχτήσω να διαβάσω τις σελίδες που μου έδωσαν τελευταία στιγμή. Αυτοί θα ξενυχτήσουν, από αγωνία και τρόμο, γι΄αυτά που θα τους βγάλω, μέσα από τις σελίδες που μου έδωσαν εκείνοι. Θα τους το χαλάσω αυτό που επιδιώκουν».

Πηγές της ΝΔ, αναφέρουν: «Ο κος Παπαγγελόπουλος έχει χάσει την ψυχραιμία του και επιδιώκει χειραγώγηση των βουλευτών με στόχο δια του εκφοβισμού να πέσει στα.μαλακά. Δεν θα τα καταφέρει. Θα ερωτηθεί για όλα όσα ακούστηκαν κι αποκαλύφθηκαν εις βάρος του τους 9 αυτούς μήνες.

Στο μεταξύ, κοινοβουλευτικες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι «η πλειοψηφία θέλει να κλείσει αρον-άρον την διαδικασία» σχολιάζοντας ότι «δεν προστατεύονται τα υπερασπιστικά δικαιώματα του ελεχγόμενου. Αυτά δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο».

Σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρουσιάστηκε με τους συνηγόρους του, Δημήτρη Τσοβόλα και Λυδία Τσοβόλα, στην ειδική Επιτροπή, σε προγραμματισμένη παροχή εξηγήσεων. Ωστόσο ζήτησε προθεσμία, διότι είτε υλικό της δικογραφίας του δόθηκε με καθυστέρηση είτε δεν του έχει δοθεί ακόμα και απαιτείται χρόνος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για προθεσμία απορρίφθηκε. Η επιτροπή διέκοψε όμως τις εργασίες της προκειμένου να μελετήσει και να αποφασίσει επί των ενστάσεων του κ. Παπαγγελόπουλου. Έτσι καλεί τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξηγήσεις χωρίς όρκο την προσεχή Τετάρτη.

Προηγουμένως, ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, κατηγόρησε ευθέως την επιτροπή για κατάχρηση εξουσίας. «Να μας κάνετε μήνυση», σχολίασε ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης που χαρακτήρισε «πολυτελή» τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει η Επιτροπή έως σήμερα για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Τη θέση του κ. Πλεύρη στο αίτημα του Δ. Παπαγγελόπουλου για προθεσμία, σχολίασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας «αλαζόνα» τον βουλευτή της ΝΔ.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονήσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑπαγωγή 10χρονης: Ένα βήμα πριν από την πλήρη εξιχνίαση (video)
Επόμενο άρθροΣτην Αγγλία το Γούλβς-Ολυμπιακός