Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τα μέσα του 2008

 

Αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό της δεκαετίας οι αμοιβές των Βρετανών εργαζόμενων, κυρίως λόγω της αύξησης των θέσεων εργασίας, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις ότι η αβεβαιότητα του Brexit οδηγεί τις επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους αντί να επενδύσουν μακροπρόθεσμα στον εξοπλισμό.

 

Οι συνολικές αμοιβές, μαζί με τα μπόνους, αυξήθηκαν κατά 3,5% σε ετήσια βάση στο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS.

 

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τα μέσα του 2008, αν και μόνο τον Φεβρουάριο, ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιβραδύνθηκε.

 

Οι μέσες εβδομαδιαίες αμοιβές εκτός των μπόνους, αυξήθηκαν 3,4% σε ετήσια βάση. Η βρετανική αγορά εργασίας αψηφά το Brexit που πλησιάζει, βοηθώντας έτσι τα νοικοκυριά των οποίων οι δαπάνες είναι αυτές που καθοδηγούν την οικονομία.

 

Ωστόσο, η αύξηση στις θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αντανακλούν τη νευρικότητα μεταξύ των επιχειρήσεων που έχουν μειώσει τις επενδύσεις, καθιστώντας τις περισσότερο πιθανό να προσλάβουν εργαζόμενους οι οποίοι μπορούν να απολυθούν σε περίπτωση μιας ύφεσης της οικονομίας.

 

Η ONS ανακοίνωσε ότι η απασχόληση αυξήθηκε κατά 179.000 στο τρίμηνο τον Φεβρουάριο, όπως αναμενόταν.

 

“Η αγορά εργασίας παραμένει εύρωστη, με τον αριθμό των ατόμων σε εργασία να συνεχίζει να αυξάνεται”, αναφέρει ο στατιστικολόγος Matt Hughes.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με την Agrino
Επόμενο άρθροΤσακώθηκαν Δένδιας-Τσακαλώτος στη Βουλή