Κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών κινείται η τιμή του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, εκμεταλλευόμενη την υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος.

 

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου διαπραγματεύεται στα 1.237 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από τον Αύγουστο. Ωστόσο, οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για την αγορά εργασίας.

 

Μία πιθανή αύξηση των θέσεων εργασίας θα συνεπάγεται την αναζωπύρωση των πιέσεων στον χρυσό, καθώς θα ενισχυθούν εκ νέου οι προσδοκίες περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

 

Υπενθυμίζεται ότι παραδοσιακά, όταν το δολάριο κινείται σε θετικό έδαφος, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί, ενώ όταν το αμερικανικό νόμισμα υφίσταται πιέσεις, τότε οι επενδυτές προσφεύγουν στην «ασφάλεια» του χρυσού.

 

Την ίδια ώρα, η τιμή του εμπορεύματος επηρεάζεται θετικά και από τις αισιόδοξες τάσεις στον τομέα της ζήτησης, καθώς τόσο οι κεντρικές τράπεζες όσο και οι ιδιώτες επενδυτές εμφανίζουν μεγαλύτερη διάθεση για την αγορά του μετάλλου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑύξηση κερδών και εσόδων για Alibaba
Επόμενο άρθροΕπίθεση με μαχαίρι στα κεντρικά της Sony