Σκληρή απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου, στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος απείλησε την Ελλάδα με άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ψεύτη».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με τον κ. Οικονόμου να διαμηνύει, μεταξύ άλλων, πως «όταν (σ.σ. η Ελλάδα) απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα» φέρνοντας ως παράδειγμα την κρίση στον Έβρο, το 2020.

Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για νέα προσπάθεια εργαλειοποίησης του προσφυγικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

« Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς, θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο το Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης.

» Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας – Ε.Ε στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι’ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

» Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον ΠΑΟΚ ο Μάντζαρης
Επόμενο άρθροΔιπλωματικές πηγές – Ταύτιση απόψεων Ελλάδας-Ελβετίας για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού