Περισσότερα από δέκα «βαριά ονόματα» της διεθνούς, αλλά και της ελληνικής αγοράς, -καθότι έχουμε και «συμμαχίες»-, ανταποκρίθηκαν στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το κατασκευαστικό κομμάτι του FSRU Aλεξανδρούπολης. Δηλαδή, αφενός για το πλοίο που θα αποτελεί την κεντρική μονάδα και αφετέρου για τα υπόλοιπα έργα υποδομής που περιλαμβάνονται στο mega project της Gastrade (Όμιλος Kοπελούζου) και συγκεκριμένα το σύστημα υποθαλάσσιων και χερσαίων αγωγών μήκους 28 χλμ., αγκυροβόλιο, αλλά και αγωγό διασύνδεσης του τερματικού με το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου.

 

Kαι όπως όλα δείχνουν πάμε για σκληρή επιχειρηματική «ναυμαχία» στα νερά του ακριτικού λιμανιού, με διακύβευμα αυτά τα μεγάλα συμβόλαια, δεδομένου ότι το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 380 εκ. ευρώ. Παράλληλα, «τρέχει» και το πρώτο σκέλος του Market Test για τη δέσμευση δυναμικότητας, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τα μέσα Δεκεμβρίου, που θα κρίνει και τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης.

 

Tο FSRU Aλεξανδρούπολης θα εγκαινιάσει μια νέα «πύλη» εισόδου φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή και, αν όλα πάνε καλά, η έναρξη κατασκευής αναμένεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροOι «κοινές πτήσεις» Kουτσολιούτσου-Bακάκη
Επόμενο άρθροΈρχεται μπλόκο και για τις ξένες λόγω καρτέλ