Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για τους ποινικούς κώδικες, στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής με τον Κώδικα που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα πέσουν στα μαλακά. Με νέα δήλωσή του, διαψεύδει αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το 2019 εκείνος είχε ψηφίσει τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

«Η επιχειρηματολογία αυτή έπεσε στο κενό, όχι μόνο γιατί με την ομιλία μου χωρίς περιστροφές πρότεινα να αναβληθεί η έναρξη ισχύος του νέου κώδικα, με σκοπό να γίνουν στο μεσοδιάστημα οι αναγκαίες διορθώσεις, αφού πτυχές αυτού του νόμου εκθέτουν την κυβέρνηση. Μετά το πέρας της συζήτησης δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να εκφράσει ο κάθε βουλευτής την προσωπική του θέση» δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψαν στα πρακτικά της συνεδρίασης της 6ης Ιουνίου 2019 όπου ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι τους έκανε υπερήφανους και καλούσε όλους τους συναδέλφους του στη Βουλή να υπερψηφίσουν τα.

Ταυτόχρονα στον ΣΥΡΙΖΑ, λένε ότι η επικείμενη απόφαση για την ΧΑ θα απαντά εάν με το νέο ποινικό κώδικα «θα πέσουν στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.

«Με τον νέο κώδικα θα μείνει περισσότερο στη φυλακή» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον ALPHA. «Τα γεγονότα καταδικάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση που δεν έκανε κάτι για τη ΧΑ» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ1.

Στο επίκεντρο της συζήτησης και όσα υποστήριξε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά. Φωτογραφίζοντας τον Τάκη Μπαλτάκο είχε πει ότι από το Μαξίμου το 2013 μπλοκαρίστηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα σταματούσε τη ΧΑ.

«Ο Σαμαράς εμπόδισε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Δεν ήθελε να το κατεβάσει. Απειλούσε τη ΔΗΜΑΡ κατά καταγγελίες όλων των βουλευτών της ότι εάν φύγει από την κυβέρνηση, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια» είπε η Όλγα Γεροβασίλη στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα.

«Η Χρυσή Αυγή οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και φυλακίστηκε. Μετά από μια περίοδο -με πολλές καθυστερήσεις- φτάσαμε επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη η Χρυσή Αυγή να καταδικάζεται. Αυτή είναι η αλήθεια» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Βινάγκρε
Επόμενο άρθροΣτο «τιμόνι» της Ζενές Ες από το Λουξεμβούργο ο Πετράκης