Εστία πολιτικής αντιπαράθεσης το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε χθες. Με μία σκληρή τοποθέτηση, πηγές της κυβέρνησης τοποθετούνται για την 24ωρη απεργία κατά του ασφαλιστικού. Όπως σημειώνουν, τα αιτήματα κινούνται εκτός λογικής, ενώ  προσθέτουν ότι πρόκειται για καθαρά αντιπολιτευτική ενέργεια, από επαγγελματίες «εργατοπατέρες» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, σχολιάζουν πως τα συνδικάτα πραγματοποιούν απεργία για το νόμο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, στον οποίο ελάχιστα αντέδρασαν μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο Mega υπεραμύνθηκε του νέου ασφαλιστικού λέγοντας ότι θα ωφεληθούν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι και χαρακτήρισε υποκριτική την απεργία.

Σφοδρή κριτική στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, άσκησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Για «ασφαλιστικό ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών» έκανε λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε εξαφανίζει το φύλλο συκής με το οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαπατήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους. Ο υποτιθέμενος μηχανισμός στήριξης που θα αντικαθιστούσε δήθεν τη 13η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος. Η κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επιβεβαιώνει τη συνέπεια της κυβέρνησης σε πολιτικές ακραίας μονομέρειας υπέρ των ελαχίστων και εις βάρος των πολλών. Μείωση εισοδήματος για 9 στους 10 συνταξιούχους και αύξηση εισφορών για 9 στους 10 επαγγελματίες. Αυτή είναι η νέα κανονικότητα του κ Βρούτση και της Νέας Δημοκρατίας» σχολιάζει.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Σε τοποθέτησή του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε τηλεοπτική συνέντευξή του χαρακτήρισε τον νέο νόμο απαράδεκτο και ότι «πρέπει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρώτα απ’ όλα να παλέψουν για την ανατροπή του, διότι ενσωματώνει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που έχουν ξεκινήσει εδώ και 30 χρόνια και κυρίως της τελευταίας τετραετίας, που είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο δεν τον καταργεί, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται το υπ. Εργασίας, αλλά αντίθετα τον ενσωματώνει». Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 18ης Φεβρουαρίου.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ως «μακιγιάζ στο νόμο Κατρούγκαλου», ζήτησε εθνικό διάλογο  και τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νόμο της «κοινοπραξίας» -όπως είπε- Κατρούγκαλου Βρούτση. Σημείωσε ότι με την κυβερνητική πρόταση «ο νόμος Κατρούγκαλου, όχι μόνο δεν καταργείται, αλλά ζει και βασιλεύει, έστω και με μερικές σωστές καθ΄ υπόδειξη του Συμβουλίου Επικρατείας ρυθμίσεις. Διευκρίνισε επίσης ότι οι βασικές αδικίες που διατηρεί το κυβερνητικό νομοθέτημα, είναι η διάταξη για την ενσωμάτωση της επικουρικής στην κύρια σύνταξη με την ενσωμάτωση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, η οποία εξαφανίζει την προοπτική ανάπτυξης του δεύτερου πυλώνα της Ασφάλισης και ειδικά των επαγγελματικών ταμείων.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιατί αναγκαζόταν να κυκλοφορεί με συνοδεία αστυνομικών
Επόμενο άρθροΓερμανικό δικαστήριο βάζει φρένο στο Gigafactory της Tesla έξω από το Βερολίνο