Την εκτίμηση του για την αποφασιστικότητα του να επιλύσει την μακροχρόνια διαφωνία του ονόματος με την ΠΓΔΜ εξέφρασε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο  Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών “ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολυμέρεια και τα Ηνωμένα Έθνη. Συνεχάρη  την κυβέρνηση της Ελλάδας για την αποφασιστικότητά της να επιλύσει τη μακροχρόνια διαφωνία ονόματος με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα τύχει υποστήριξης και στις δύο χώρες. Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι η συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν”.Ο Γενικός Γραμματέας και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης το κυπριακό ζήτημα και τη μετανάστευση.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, “ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό στη βάση της πάγιας θέσης της Ελλάδας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, ανέδειξε τη σημασία του ελληνοτουρκικού διαλόγου που ειναι κρίσιμος μεταξύ άλλων και για τη μετανάστευση, καθώς και την ανάγκη η Τουρκια να σέβεται το διεθνές δικαιο στην περιοχή”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζουν να καίνε οι φωτιές σε Κεφαλονιά και Αχαΐα
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων